Overig

100 dagen op rij bloggen 🎉

100 dagen, 100 blogs

Sinds 1 oktober 2018 heb ik elke dag een blog geplaatst op Tjitze.nl. Vandaag een mijlpaal: de honderdste dag op rij dat ik een blog plaats. Een terugblik!

Toen ik dertig dagen op rij aan het bloggen was, blikte ik ook al eens terug op de geschreven blogs. Het viel mij toen op dat je best elke dag een uurtje vrij kan maken voor een blog. Je hebt wel de tijd ergens voor, maar het heeft gewoon niet altijd prioriteit. Wel moest ik bekennen dat mijn blog alle kanten opschoot, doordat ik de meeste blogs op de dag ervoor of de dag zelf schreef.

Contentplanning

In de laatste twee maanden is dit wel een stuk beter gegaan. Ik schrijf artikelen soms een week vooruit en dat zorgt er automatisch voor dat je meer structuur krijgt en je hoeft niet elke dag een uur vrij te plannen.

Als je je eigen blog wilt beginnen of verbeteren, dan is de belangrijkste tip: maak een contentplanning. Het werkt zoveel fijner dat je niet op het laatste moment een onderwerp hoeft te schrijven. Ook je lezers zullen dit merken. Je wilt weten wat je kunt verwachten en als je elke keer die verwachting moet bijstellen, dan haak je vanzelf af.

Onderwerp bedenken

Ik schreef in de afgelopen dagen vooral over tech, films en series, en games. Het was mijn voornemen om elke maandag te gaan schrijven over productiviteit, maar op de één of andere manier wilde dit maar niet lukken. In december ging ik steeds meer over film, series en games schrijven, vooral ook met het oog op de feestdagen.

Ik verzin onderwerpen op basis van wat in het nieuws speelt, welke films, series of games uitkomen of dingen waar ik zelf tegenaan loop. Toen ik slimme lampen van Ikea kocht, moest ik uitzoeken hoe ik de lampen gekoppeld kreeg met mijn Google Home-speaker. Ik heb het uitgezocht, maar het was ook direct de aanleiding om een artikel te schrijven om andere mensen te helpen. Er zijn zoveel onderwerpen voor artikelen (of video’s) om je heen, maar je moet wel leren om die onderwerpen te gaan zien.

Video’s

Op mijn YouTube-kanaal plaatste ik techtips over het maken van eigen stickers in WhatsApp, WhatsApp gebruiken als notitieapp, hoe je je Google+-account verwijdert en hoe je Instagram Stories van andere gebruikers kunt downloaden. Ook maakte ik een videoreview over de Sony WH-1000XM3-koptelefoon:

YouTube video

 

Alle geschreven blogs op een rijtje

 1. Ontspullen door een verhuisfeestje
 2. Verplicht Europees aanbod op Netflix is slecht idee
 3. Slimme koptelefoons: the next big thing?
 4. Donderdag hackdag: Russische en Chinese hackers
 5. Vijftien jaar geleden registreerde ik mijn eerste domein
 6. Made by Google: de kunst van het lekken
 7. Filmreview: Johnny English Strikes Again
 8. Usb-c: één type kabeltje voor alles?
 9. Facebook wil plek in je huiskamer met slim scherm Portal
 10. Top 3 aangekondigde producten tijdens Made by Google 2018
 11. Google+ stopt, combi Google en social media blijft falen
 12. Hoeveel camera’s passen er op de achterkant van een smartphone?
 13. Filmreview: Next Gen
 14. Filmreview: Trainspotting
 15. Review: YouTube Premium
 16. Palm lanceert telefoon voor je telefoon
 17. Nachtelijk wielrennen met Lezyne Hecto Drive 400XL-lampen
 18. Internet delen met huisgenoten niet zonder risico’s
 19. Review: YouTube Music
 20. Mijn vijf favoriete nummers van Project One
 21. Pocket: de ideale dienst voor het later lezen van online artikelen
 22. Filmreview: Anon (Netflix)
 23. Review: The Haunting of Hill House
 24. Review: Google Home in Nederland
 25. Zijn de hoogtijdagen voor streamingdiensten binnenkort voorbij?
 26. Filmreview: The Purge (2013)
 27. WayBack Machine: de tijdmachine voor het internet
 28. Eerste impressie Red Dead Redemption 2
 29. De vijf basisstappen van Getting Things Done
 30. 30 dagen op rij bloggen ?
 31. Apple kondigt MacBook Air, Mac Mini en iPad Pro aan
 32. Smartphones met een opvouwbaar scherm
 33. Seriereview: Maniac (2018)
 34. Gamereview: FIFA 19
 35. Seriereview: House of Cards seizoen 6
 36. Scherm kijken: zoveel fijner met een nachtmodus
 37. Zo bedien je slimme Ikea-verlichting (TRÅDFRI) met spraakopdrachten
 38. Play Hard – Oktober 2018
 39. Smartphone van de toekomst: terug naar toestel met meer dan 1 scherm?
 40. Todoist: inzichtelijk maken wat je nog moet doen
 41. Reclame kijken als betaalmiddel
 42. Filmreview: Venom (2018)
 43. Ik ga een berg beklimmen – Ventoux #1
 44. Kun je veel YouTube-video’s straks niet meer kijken door een uploadfilter?
 45. Hoe maak je je eigen stickers in WhatsApp?
 46. Foto’s simpel kleiner maken met Google-tool Squoosh
 47. Instagram toont nu hoe lang je de app gebruikt
 48. Uit den ouden doosch: Mastermovies
 49. Filmreview: The Social Network
 50. Half-Life bestaat 20 jaar ?
 51. Podcast Republic: de podcast-app die je helemaal kunt finetunen
 52. Albert Heijn wil bezorgers toegang geven tot je huis via een slim slot
 53. PewDiePie vs T-Series: een bedrijf als grootste YouTube-account?
 54. Wil je minder Facebooken? Verwijder dan de Facebook-app!
 55. Hoe kijk je televisie met een (bluetooth) koptelefoon?
 56. Documentairereview: Williams (2017)
 57. Hoe neem je telefoongesprekken op met een Android-telefoon?
 58. Review: slimme Ikea-verlichting (TRÅDFRI)
 59. Wat is de beste navigatie-app?
 60. DJI gaat concurrentie aan met GoPro met Osmo Pocket
 61. Gamereview: Red Dead Redemption 2
 62. Red Dead Online: wat kun je verwachten?
 63. Consumentenbond vs Google, DJI Osmo Pocket – Recap #1
 64. WordPress: het ideale fundament voor een website
 65. Play Hard – November 2018
 66. WhatsApp als notitie-app: zo stuur je een appje naar jezelf
 67. Filmreview: The Christmas Chronicles
 68. Ik heb gestemd voor de Top 2000
 69. De vergankelijkheid van apps: Google stopt met Allo
 70. Trailer Avengers 4, YouTube Rewind en honderden slachtoffers sim-swapping – Recap #2
 71. 8 WordPress-plugins waar ik niet zonder kan
 72. Filmreview: Mortal Engines (2018)
 73. Review: Sony WH-1000XM3 – De beste noise cancelling koptelefoon?
 74. Heb ik een Google Plus-account en hoe verwijder ik mijn account?
 75. Filmreview: Mowgli: Legend of the Jungle
 76. Review: PlayStation Classic – Veel nostalgie, weinig vermaak
 77. Nieuw Facebook-lek en BKR in strijd met privacywet – Recap #3
 78. Hoe krijg je de klassieke editor terug in WordPress?
 79. Filmreview: Aquaman
 80. What’s in my bag?
 81. Kun je Instagram Stories downloaden?
 82. Filmreview: Ralph Breaks the Internet (Wreck-It Ralph 2)
 83. Filmreview: Bumblebee
 84. Amazon stuurt verkeerde gebruiker audio-opnames – Recap #4
 85. Filmreview: Bird Box
 86. Alweer Home Alone? 4 Netflix-kerstfilms uit 2018 op een rijtje
 87. Dit zijn mijn favoriete gadgets van 2018
 88. Dit zijn mijn favoriete tv-series van 2018
 89. Dit zijn mijn favoriete games van 2018
 90. Dit zijn mijn favoriete films van 2018
 91. Terugblik op het techjaar 2018
 92. 2018 was een episch jaar!
 93. Voorspelling: Dit gaat het techjaar 2019 brengen
 94. Deze films en games kijk ik naar uit in 2019
 95. Zo zet je WhatsApp-groepsmeldingen uit
 96. Filmreview: Black Mirror: Bandersnatch
 97. Play hard – December 2018
 98. Verwachtingen CES 2019
 99. Een roadtrip via Sillicon Valley
 100. 100 dagen op rij bloggen ?

De toekomst

What’s next? Ga ik verder met dagelijks bloggen? De laatste paar weken heb ik goed nagedacht over die vraag. Ik wilde sowieso de honderd dagen vol maken, maar ik merk dat het de laatste tijd vooral meer energie kost dan dat het oplevert. Ik zit momenteel in Amerika en ga waarschijnlijk de komende dagen nog wel dagelijks bloggen, maar daarna ga ik er hoogstwaarschijnlijk mee stoppen, zodat ik mij op andere dingen kan richten

In juni van dit jaar ga ik de Mont Ventoux beklimmen voor het goede doel (meer lezen of mij sponsoren). Ik wil mij de komende maanden grotendeels daar op gaan focussen. Via mijn blog zal ik je op de hoogte houden van mijn progressie. Ook wil ik in 2019 meer met YouTube gaan doen, zodat ik beter word in het monteren van video’s. Ben je nog niet geabonneerd om mijn YouTube-kanaal? Klik dan hier om je abonneren.

Bedankt voor het lezen en via het contactformulier kun je eventueel een reactie achterlaten! 😊

Andere artikelen