Over Tjitze Zijlstra


Hoi, ik ben Tjitze Zijlstra en ik werk als growth hacker bij AVROTROS. Daarnaast blog ik op Tjitze.nl over tech, online marketing en de digitale wereld. Ook praat ik regelmatig op de radio over tech.

Growth hacker

Bij AVROTROS houd ik mij als growth hacker bezig met experimentgedreven marketing. Het doel daarbij is het verbeteren van de online positie van AVROTROS-programma’s. Hoe kan een online platform meer mensen bereiken en beter voorzien in de behoeften van de bezoeker? Op basis van experimenten test ik wat wel en wat niet werkt. De rol van data is hierbij cruciaal: meten is weten.

Naast data-analyse draait growth hacking ook om marketing, content, webdesign en webdevelopment. Deze diversiteit spreekt mij enorm aan en sluit mooi aan bij mijn achtergrond. In het verleden heb ik onder andere gewerkt als redacteur bij AVROTROS (Radar, Opgelicht?! en Zorg.nu) en RTL Late Night, als data-analist bij Essent, en als freelance WordPress-ontwikkelaar.

Techblogger

Op mijn eigen website, Tjitze.nl, schrijf ik over onderwerpen die ik zelf interessant vind, maar waar jij als lezer hopelijk ook iets aan hebt. De meeste blogs hebben te maken met tech of liggen rondom het thema ‘Work smart, play hard’. Hoe kun je tijd (of energie of geld) besparen, zodat je die tijd kan besteden aan leuke dingen.

Ook voor Radar heb ik artikelen geschreven over technologie, hoe stel je bijvoorbeeld een nachtmodus in op je smartphone? Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe televisie?, hoe werkt internetten via een VPN? of hoe ontgoogle je je eigen naam? In Radar Radio op NPO Radio 1 vertelde ik wat je hebt aan spraakbesturing op je smartphone. Op Facebook gingen we in livestreams in op vragen over malware op Android-toestellen en privacy-instellingen op Facebook. In januari 2018 ben ik voor Radar naar Las Vegas afgereisd om verslag te doen van CES, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld. Een jaar later ging ik voor mijn eigen blog naar CES.

In februari 2018 heb ik vier weken lang het nachtprogramma De Dagwacht van AVROTROS gepresenteerd op NPO Radio 1. In vier uitzendingen heb ik de luisteraar meegenomen in de Wondere Wereld van Technologie om te zien hoe technologische innovatie onze levens beïnvloed. Ik ging in gesprek met experts over kunstmatige intelligentie, blockchain en cryptovaluta, Internet of Things en smart homes, maar ik ben ook ingegaan op de keerzijde van technologie.

Vanaf januari 2019 schuif ik wekelijks aan bij het NPO Radio 1-nachtprogramma Focus om te vertellen over de laatste ontwikkelingen op techgebied. Luister je liever overdag terug? Dat kan via de NPO Radio 1-website of via de Focus Wetenschap-podcast.

Ervaring

Een beknopt overzicht van mijn werkervaring:

Jaar Functie
2019-heden Growth hacker – AVROTROS
2018-2019 Online redacteur RTL Late Night – Blue Circle
2018 (feb) Radiopresentator De Dagwacht – AVROTROS
2016-2018 Technisch webredacteur (Radar, Opgelicht) – AVROTROS
2012-2016 Data-analist – Essent
2012-2016 Freelance journalist, copywriter en webdesigner

Onder andere gewerkt voor InsideGamer en NDC Mediagroep

2012-2013 Oprichter/techredacteur (vrijwilig) – Netwatcher
2010, 2011 Verslaggever (stage), redacteur – Leeuwarder Courant
2005-2008 Gameredacteur (vrijwillig) – GameQuarter

Bekijk mijn volledige cv (LinkedIn)

Contact

Wil je meer over mij weten of gebruikmaken van mijn diensten? Als je via het contactformulier je vraag achter laat, neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Uiteraard kun je mij ook altijd benaderen via Twitter of LinkedIn.