Blog  »  Tech

Zo kun je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen

WhatsApp-logo

Spelfout gemaakt of een whatsappje naar de verkeerde persoon gestuurd? Geen probleem, dan verwijder je dat bericht toch gewoon? Maar wist je dat verwijderde berichten in WhatsApp alsnog gelezen kunnen worden? In dit artikel leg ik uit hoe.

De verwijderfunctie in WhatsApp is ideaal. Na het versturen van een whatsappje, kun je bericht alsnog verwijderen voor zowel de ontvanger als jou. Zolang je het binnen een paar minuten doet, ziet niemand het berichtje meer. Althans dat zou je denken. Android-gebruikers kunnen namelijk alsnog het verwijderde bericht lezen.

Verwijderde berichten op WhatsApp terughalen

Het idee achter het terughalen van whatsappjes is simpel. Als iemand je een bericht stuurt is dit bericht leesbaar in de app zelf, maar ook in je notificaties. Bij het verwijderen van het WhatsApp-bericht verdwijnt het bericht in WhatsApp zelf en in je notificaties, maar niet in het logboek van je notificaties.

In een eerder artikel leg ik uit hoe je oude notificaties terughaalt (oftewel je logboek bekijkt). Dit kun je in Android zelf doen, maar dat is best wel onleesbaar. Ik maak zelf gebruik van de app Recent Notification. Installeren en gebruiken werkt als volgt:

  1. Download de app vanuit de Google Play Store
  2. Open de app en geef toestemming voor het lezen van je notificaties (zonder deze rechten kan de app zijn werk niet doen)
  3. Op de overzichtspagina zie je alle recente notificaties. Door aan de linkerkant te klikken op de negen vierkantjes (Apps) kun je de meldingen per app bekijken.
  4. Klik op WhatsApp. Hier vind je ook de verwijderde notificaties terug.

Verwijderde foto’s terughalen

Het is ook mogelijk om verwijderde foto’s te bekijken. Hiervoor is het wel nodig dat je foto’s die je ontvangt via WhatsApp opslaat in je fotogalerij. Dit doe je als volgt:

  1. Open WhatsApp
  2. Ga naar Instellingen (via de drie bolletjes rechtsbovenin)
  3. Tik op Instellingen
  4. Tik op Chats
  5. Zorg ervoor dat bij Media-instellingen de switch aan staat

Als iemand je daarna een foto verstuurt via WhatsApp, zal deze automatisch in je galerij getoond worden. Zelfs als de foto later in het gesprek wordt verwijderd. Het is hierbij wel van belang dat je telefoon verbonden is met internet.

Eventueel moet je ook instellen dat ontvangen afbeeldingen automatisch worden gedownload. Dit kan via Instellingen -> Data- en opslaggebruik. Houd er wel rekening mee dat het automatisch downloaden van afbeeldingen op ‘mobiel netwerk’ een flinke hap uit je databundel kan nemen.

Ook interessant

Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant: