Blog  »  Tech

Zo gebruik je WhatsApp’s nieuwe functie om stickers te maken

WhatsApp Web: zo maak je stickers

Als je je eigen stickers in WhatsApp wilde gebruiken, moest je daarvoor altijd een losse app gebruiken, maar dit is binnenkort niet meer nodig. WhatsApp heeft namelijk een nieuwe functie toegevoegd, waarmee je in WhatsApp Web zelf stickers kan maken en gebruiken. In dit artikel leg ik je uit hoe de nieuwe functie werkt.

Alleen beschikbaar op desktop

Op dit moment is de nieuwe functionaliteit enkel nog maar beschikbaar op desktop, en kunnen alleen bèta-gebruikers met de stickers aan de slag. Ik heb de functie zelf net getest en het werkt erg prettig. Het is sowieso al fijn dat je geen externe app nodig hebt, waarbij het altijd maar de vraag is hoe veilig zo’n app is.

Volgens Android Authority is het nog onduidelijk wanneer de functionaliteit beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers. Ook is er nog niks bekend of het maken van stickers ook mogelijk wordt via de mobiele app, al noemt Android Authority dat een no-brainer. 91mobiles.com geeft aan dat de optie al in de bèta van de Android-versie zit, en later ook beschikbaar zal worden voor iOS.

Zo maak je je eigen stickers in WhatsApp Web

Als je de bèta-versie van WhatsApp Web gebruikt, dan kun je met de volgende stappen je eigen sticker toevoegen aan je WhatsApp-gesprekken.

1. Klik op WhatsApp Web in een gesprek op het smiley-icoontje linksonder.

2. Klik op het sticker-icoontje. Hier zul je zien welke stickers je reeds kan gebruiken, maar aan de linkerkant zie je de Create-knop (in het Nederlands heet deze knop waarschijnlijk iets van ‘Toevoegen’)

WhatsApp sticker - create

3. Je kunt nu een foto of afbeelding uploaden. Deze kun je na de upload nog helemaal bewerken.

4. In onderstaande afbeelding zie je dat ik mijn logo als sticker heb gemaakt. Aan de linkerkant zie je de originele afbeelding, rechts zie je dat ik de vorm uitknip met het schaartje. Het fijne is dat je hierbij zowel rechte als kromme lijnen kan maken, zodat (als je de tijd neemt) hele strakke stickers kunt maken.

WhatsApp-sticker croppen

5. Na het uitknippen van de afbeelding, zie je het eindresultaat op een transparante achtergrond. Naast het uitknippen van objecten of personen, kun je ook tekst, tekeningen, emoji of zelfs stickers toevoegen aan je afbeelding.

6. Als je tevreden bent klik je op Done, en daarna kun je direct de sticker in de chat versturen:

WhatsApp-stickers gebruiken

Ik heb zelf een paar minuutjes met de nieuwe functionaliteit gespeeld en ik moet zeggen dat het erg fijn in elkaar zit. Je kunt gemakkelijk wijzigingen ongedaan maken en ook het uitknippen voelt natuurlijk.

Zo kun je nu al je eigen stickers maken en gebruiken

Het is nog onduidelijk wanneer de functie om stickers te maken voor iedereen beschikbaar gaat worden. Wil je nu al aan de slag met je eigen plaatjes? In mijn artikel van drie jaar geleden leg ik stap voor stap uit hoe je met een losse app stickers kunt maken en toevoegen aan WhatsApp.  Of bekijk onderstaande video:

YouTube video