Blog  »  Tech

Hoe maak je je eigen stickers in WhatsApp?

WhatsApp Stickers

Eind vorige maand voegde WhatsApp een functie toe aan de app, waarmee je stickers kunt toevoegen aan je gesprekken. Standaard zit er al een aantal stickers in WhatsApp, maar in de Play Store of App Store kun je extra stickervellen toevoegen aan de chatapp. Op Android is het ook mogelijk om je foto’s te importeren als sticker. Hoe je dat doet, lees je hieronder. 

Update 25 november 2021: WhatsApp is bezig met het testen van een eigen functie om stickers te maken.

Zo voeg je stickers toe aan je WhatsApp-gesprekken

Het toevoegen van stickers werkt ongeveer hetzelfde als het toevoegen van gifs aan je gesprek. Zorg er eerst voor dat je WhatsApp hebt geüpdatet naar de laatste versie.

Open een gesprek en klikt op het emoji-icoontje boven je toetsenbord. Vervolgens zie je onderaan in het midden drie icoontjes (emoji, gifs en stickers). Klik op het sticker-icoontje en klik op de sticker die je wilt versturen. Door rechts op het plusje te klikken kun je nieuwe stickers toevoegen. Standaard zitten er twaalf stickervellen in WhatsApp, als je helemaal naar beneden scrollt zie je een link om apps te downloaden, waarmee je meer stickers kunt toevoegen aan WhatsApp.

YouTube video

 

Zo maak je van een foto een sticker

Op Android heb je ook de optie om zelf stickers te maken. Hiervoor moet je eerst de gratis app Sticker Studio downloaden in de Play Store.

Open de app en klik op het plusje rechts onderin. Hiermee maak je een stickervel aan. Maak een nieuwe foto of selecteer een foto op je toestel. Met je vinger kun je een lijn trekken om de afbeelding die je wilt uitknippen. Nadat je je selectie hebt gemaakt, moet je het stickervel een naam geven (die je momenteel helaas later nog niet kunt aanpassen). Je moet minimaal drie stickers maken voordat je het stickervel kunt gebruiken in WhatsApp.

Als je drie (of meer) plaatjes hebt gemaakt, open je het stickervel in Sticker Studio. Klik rechtsboven op het WhatsApp-icoontje. Hiermee maak je de zelfgemaakte stickers beschikbaar in WhatsApp. Open een gesprek in WhatsApp, klik op het emoji-icoontje en open daarna het sticker-tabblad. Hier zie je nu ook de stickers die je zelf hebt gemaakt en die je nu dus kunt gebruiken in WhatsApp.

Beperkingen van Sticker Studio

Je kunt maximaal tien stickervellen gebruiken met maximaal dertig plaatjes per vel. Ook is Sticker Studio momenteel nog enorm basic. Je moet in één keer met je vinger een goede uitsnede maken. Als je één klein foutje maakt, moet je dus ook helemaal opnieuw beginnen. Voor nu is Sticker Studio ondanks de beperkingen de simpelste manier om je eigen foto’s om te zetten in stickers.