Blog  »  Tech

Hoe haal je oude notificaties terug op een Android-telefoon?

Oude notificaties terughalen op Android

Zonder dat je het door hebt veeg je notificaties weg op je Android-smartphone. Oef, dat belangrijke bericht wilde je eigenlijk niet opzij swipen. Met de tips in dit artikel kun je je oude meldingen terughalen.

Je zou verwachten dat je met een druk op een knop al je oude notificaties kunt bekijken op je Android-telefoon. Deze optie zit helaas een beetje verstopt, maar als je het eenmaal goed instelt, is het bekijken van je oude meldingen een fluitje van een cent.

Zo kun je notificaties terughalen op Android

Om op Android verwijderde notificaties te kunnen bekijken moet je eenmalig een knopje op je thuisscherm toevoegen:

  1. Druk op een lege plek op je thuisscherm en houd je vinger een paar seconden op dezelfde plek
  2. Als het menu zichtbaar wordt, tik je op Widgets
  3. Scroll naar beneden tot je bij Instellingen bent. Houd je vinger op het Instellingen-icoontje en plaats de widget op je thuisscherm.
  4. Selecteer in het menu Meldingenlogboek
  5. Tik op de nieuw toegevoegde knop om je verwijderde meldingen te bekijken.

Instellen meldingenlogboek op Android

Helaas is de functionaliteit van het Meldingenlogboek beperkt. Het overzicht toont de vijftig laatste meldingen, waaronder een hoop dubbele berichten. Bovendien zijn de notificaties zelf lastig leesbaar. Daarom gebruik ik zelf de app Recent Notifications die een hoop extra functionaliteiten biedt.

Je kunt filteren op meldingen per app en in het overzicht worden ook de afbeeldingen getoond die je in de notificatiebalk zag staan. Heb je een pushmelding gehad van een nieuwsapp? Je kunt met Recent Notifications klikken op de verwijderde pushmelding en je opent gewoon het ontvangen nieuwtje. Ideaal! Nog een handig voordeel is dat deze app je laatste duizend notificaties toont.

Zo installeer je Recent Notifications:

  1. Download de app vanuit de Google Play Store
  2. Open de app en geef toestemming voor het lezen van je notificaties (zonder deze rechten kan de app zijn werk niet doen)
  3. Op de overzichtspagina zie je alle recente notificaties. Door aan de linkerkant te klikken op de negen vierkantjes (Apps) kun je de meldingen per app bekijken.

Recent Notifications-app (Android)

De app Recent Notifications toont in de gratis variant advertenties. Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig 2,29 euro te betalen. Dan heb je geen last meer van advertenties en dan krijg je bovendien een paar extra functionaliteiten tot je beschikking.