Blog  »  Tech

WhatsApp als notitie-app: zo stuur je een appje naar jezelf

WhatsApp als notitie-app: zo stuur je een appje naar jezelf

Op je mobiel heb je een tekst die je graag op je laptop wilt hebben. Je kunt een speciale app hiervoor downloaden, of jezelf mailen, maar er is een gemakkelijke oplossing: stuur jezelf een WhatsAppje. In dit artikel leg ik uit hoe je WhatsApp kunt gebruiken als notitieboek.

WhatsApp Web

Voordat je WhatsApp kunt gebruiken als notitieboek, moet je eerst WhatsApp koppelen aan je computer (WhatsApp Web). Mocht je dit reeds hebben gedaan, dan kun je deze stap overslaan.

 1. Ga op je computer naar Web.WhatsApp.com (of download de app), aan de rechterkant zie je een QR-code.
 2. Open WhatsApp op je telefoon, tik bij Android op menu (de drie puntjes) of op een iPhone op instellingen (het moertje) en druk op WhatsApp Web.
 3. Je ziet nu een scanner op je telefoon, scan hiermee de QR-code op je computer.
 4. Vanaf nu kun je whatsappen via je computer. Je telefoon en computer moeten wel te allen tijde verbinding met internet hebben.

Chatten met jezelf op een iPhone

Op een iPhone is het gemakkelijk om een gesprek met jezelf te beginnen. Als je jezelf in de contactenlijst hebt staa, kun je een gesprek beginnen en WhatsApp inzetten als notitieblok.

Chatten met jezelf op Android

Op Android-smartphones moet je helaas wat meer stappen uitvoeren. Je maakt eerst een groepschat aan en verwijdert daarna de andere contactpersoon uit het gesprek.

YouTube video

 

 1. Open de WhatsApp-app en klik op het groene icoontje om een nieuw gesprek te starten.
 2. Selecteer ‘Nieuwe groep’.
 3. Selecteer een willekeurig contactpersoon (wel netjes om vooraf even te melden wat je van plan bent) en klik op volgende.
 4. Geef het gesprek een naam, bijvoorbeeld Notities (deze naam kun je later nog aanpassen).
 5. Tik op het vinkje om het gesprek aan te maken
 6. Tik daarna rechtsboven op de drie puntjes en tik op ‘Groepsinformatie’, scroll naar beneden, tik op de andere persoon en selecteer Verwijder contactpersoon
 7.  Nu heb je een chatgesprek volledig met jezelf

Extra tip: zet je persoonlijke gesprek bovenaan

Zelfs als je maar in een paar chats zit, verdwijnt je notitie-gesprek snel naar beneden. Je kunt het gesprek echter vastpinnen, waardoor het altijd bovenaan je lijst met gesprekken staat.

 1. Ga in WhatsApp naar het overzicht met alle chatgesprekken.
 2. Houd je vinger gedrukt op het gesprek met jezelf totdat er bovenin icoontjes verschijnen.
 3. Selecteer de prikker om de chat bovenaan vast te prikken.

Compressie op afbeeldingen

Je kunt het chatgesprek met jezelf ook gebruiken voor het versturen van foto’s of video’s. Houd er wel rekening mee dat WhatsApp compressie toepast op afbeeldingen (de kwaliteit van een afbeelding gaat naar beneden om de bestandsgrootte te verkleinen.