Blog  »  CES, Tech

De 11 gekste techproducten op CES 2024

CES gekste techproducten 2024

Van gadgets die dit jaar uitkomen tot innovaties waar we mogelijk in de komende jaren nog veel van gaan zien. Tijdens techbeurs CES in Las Vegas gunnen techbedrijven ons een blik op de (nabije) toekomst. Op de beurs is ook een hoop crazy tech. In dit artikel ze ik de gekste techproducten van CES 2024 op een rijtje.

BBQ in de de winter? Met de Smart Indoor Smoker kun je binnenhuis barbecueën

BBQ voor binnen: GE Profile Smart Indoor Smoker

Ben jij een echte BBQ-fanaat en kun je niet wachten tot de zomer? Wachten is niet meer nodig want GE heeft op CES een BBQ getoond die je binnenhuis kunt gebruiken. Met de GE Profile Smart Indoor Smoker heb je een slimme BBQ die je veilig binnen kunt gebruiken. De indoor smoker zet rook van houtpellets om in warme lucht, waarmee je eten wordt gegrild. Mogelijk dat je keuken wel rokerig gaat ruiken, maar de Active Smoke Filtration zet de rook om in warmte.

De slimme BBQ heeft een geïntegreerde thermometer die je in het vlees kunt steken. Daarnaast heb je zes vooraf ingestelde standen, zodat je je hamburger of kip helemaal perfect kunt bereiden. De Smart Indoor Smoker kost 999 dollar. Als je toch liever buiten grilt, dan kun je eventueel ook nog aan de de slag met de slimme BBQ van Weber voor 3.899 dollar..

Magische spiegel weet of jij griep hebt

MagicMirror

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de gezondste van het land? De NuraLogix Anura MagicMirror is een slimme spiegel die binnen een minuut kan vaststellen of je een onregelmatige hartslag hebt of de griep hebt. De MagicMirror stelt dit vast door met een camera de bloedstroom onder je huid te meten. Op CES is sowieso veel aandacht voor gezondheidstech. Neem bijvoorbeeld de Withings BeamO die een thermometer, stethoscoop, zuurstofmeter en meer in één gadget is. Of deze slimme gezondheidssbril van AdHawk Microsystems.

Slimme wc-bril laat je met je toilet praten

Kohler’s PureWash E930 toiletbril

Kohler is een vaste waarde in de lijst met gekste techproducten. Van een slimme toilet van 10.000 dollar tot een slim bad van bijna 9.000 dollar. Dit jaar hebben ze een iets meer betaalbaar product met de Kohler PureWash E930 voor 2.149 dollar. Dit is een slimme toiletbril met ingebouwde bidet en brilverwarming die je op je bestaande toilet kan monteren. De toilet werkt met Amazon Alexa en Google Home en dus kun je de slimme functies aansturen met spraakbesturing.  Met de bijgeleverde app kun je daarnaast de temperatuur van het water en de druk aanpassen van het bidet. Oh, de toiletbril heeft ook nog ingebouwd LED-verlichting voor ’s nachts.

Herken vogels met deze slimme verrekijker

Swarovski AX Visio

Mocht je in het nieuwe jaar een nieuwe hobby willen oppakken zoals vogelspotten, dan is de Swarovski AX Visio misschien wel iets voor je. Deze slimme verrekijker kan je helpen om meer dan 9.000 vogels te herkennen. Het product is uitgerust met een camera en uiteraard AI. Ook kun je een vogel markeren, zodat je medespotter daarna de vogel ook in het vizier krijgt. Vogelspotten wordt overigens wel een dure hobby; de AX Visio kost 4.799 dollar.

Vogelhuisje met camera kan individuele vogels tracken

Bird Buddy

Over vogels gesproken: als je een achtertuin of groot balkon hebt is de Bird Buddy misschien wel iets voor jou. Met dit slimme vogelvoedersysteem kun je vogels via de camera van heel dicht bij bekijken en foto’s en video’s maken. De Bird Buddy kan ook individuele vogels tracken, zodat je kunt achterhalen of je de hele tijd naar dezelfde mussen zit te kijken of dat ze het na één keer wel hebben bekeken. Dit vogelhuisje kost 200 dollar en volgens deze review van Wired moet je de camera elke week handmatig opladen.

Met de LG AI-robot kun je op afstand je huisdier in de gaten houden

LG Smart Home AI Agent

LG heeft op CES zijn nieuwe Smart Home AI Agent gepresenteerd. Deze kleine robot op wielen kan door je huis heen rijden. Hierdoor kun je op afstand je slimme huis in de gaten houden of je huisdier. De robot kan automatisch gezichten en stemmen herkennen, maar ook de emoties van mensen op basis van gezichtsuitdrukkingen of de stem.

Samsung heeft een soortgelijke robot: Ballie (ja klinkt als Wall-E). De robot van Samsung kan misschien geen emoties herkennen (moet je dat überhaupt willen?), maar kan wel eten geven aan je huisdier of video projecteren. Bekijk ook onderstaande video:

YouTube video

 

Slimme koelkast met scherm en AI kan rekening houden met je dieetwensen

Samsung Bespoke 4-Door Flex-koelkast

Een ander slim product van Samsung is de Bespoke 4-Door Flex-koelkast. Gigantische schermen en ingebouwde camera’s zijn niet nieuw, voelt het 2024-model nog steeds futuristisch en is het verder doorontwikkeld. De AI-aangedreven camera kan op basis van de inhoud van je koelkast recepten voor je samenstellen en daarbij rekening houden met je dieetwensen. Verwacht daar overigens niet de wereld van, want de camera kan tot 33 producten in je koelkast herkennen. Prijs en releasedatum zijn nog onbekend, maar dit soort producten zijn meestal prijzig.

Voorkom afluisteren met dit slimme mondmasker

Skyted

Stel dat je een telefoongesprek moet voeren op een drukke plek, maar je wilt dat niemand je afluistert. Dan is Skyted misschien wel iets voor je. Dit mondmasker zorgt ervoor dat iemand die vlak bij je staat niet meer hoort wat je zegt. Dat schijnt volgens Wired goed te werken, maar het prototype op CES zorgt er echter wel voor je niet alleen een beetje lijkt op de schurk Bane uit Batman, maar dat je ook klinkt als hem. Overigens wordt hier nog aan gewerkt in de definitieve versie. Skyte is een Kickstarter-project waarbij 299 dollar wordt gevraagd.

Bij dit deurslot is je handpalm de sleutel

Philips Wi-Fi Palm Recognition Smart Deadbolt

Philips heeft op CES een slim deurslot getoond dat je kunt openen door het tonen van je handpalm. Het slot kan tot 50 handpalmen registreren voor personen van alle leeftijden. Zelfs als je handen vies zijn zou dit geen probleem moeten zijn. En mocht je handpalm toch niet herkend worden, dan heb je altijd nog een pincode als backup-methode. De Philips Wi-Fi Palm Recognition Smart Deadbolt (ja een hele mond vol) gaat in Amerika 360 dollar kosten. Het is nog onduidelijk of het product ook in Nederland beschikbaar komt.

Flappie voorkomt dat je kat dode muizen naar binnen brengt

YouTube video

 

Alleen de naam van deze gadget was stiekem al genoeg om in dit overzicht terecht te komen: Flappie. Dit Zwitserse kattenluikje is voorzien van een camera en AI en sluit automatisch als je kat probeert om muizen of andere prooi naar te halen. Als de kat de prooi dropt, dan gaat het kattenluikje automatisch weer open.

Volkswagen integreert ChatGPT in nieuwe Golf

Volkswagen Golf 2024 met ChatGPT

Voorafgaand aan CES viel het al een beetje te verwachten dat er veel producten zouden zijn met ingebouwde ChatGPT-functionaliteiten. Voor dit lijstje met gekste techproducten is mijn keuze gevallen op Volkswagen, omdat ik niet had verwacht dat de autofabrikant nu al ChatGPT zou implementeren. Het Duitse bedrijf heeft aangekondigd dat de bestaande IDA-stemassistent wordt verrijkt met ChatGPT in de niewe Golf, Passat, Tiguan en ID-modellen. Hierbij beoordeelt IDA zelf of de assistent de opdracht zelf kan uitvoeren of ‘geanonimiseerd’ naar ChatGPT doorstuurt.

Meer CES

Op mijn blog heb ik een losse pagina met artikelen over CES in de afgelopen jaren. Of lees één van de artikelen hieronder:

Alle afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van de productpagina’s van de betreffende bedrijven of uit persberichten.