Blog  »  CES, Tech

De 10 gekste tech-producten van CES 2023

CES 2023

Na twee jaar afwezigheid is de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld weer terug in Las Vegas: CES. Op deze beurs tonen fabrikanten de nieuwste gadgets die je dit jaar of mogelijk in de toekomst kunt verwachten. Van nieuwe televisies en zelfs auto’s tot nieuwe smarthome-toepassingen of niche gadgets. In dit artikel zet ik de 10 gekste producten van CES 2023 op een rijtje.

Qua gekke gadgets zijn er grofweg twee categorieën. Allereerst heb je producten waarvan je in eerste instantie denkt wat een onzin, maar na verloop van tijd zie je de potentie. Daarnaast heb je gadgets die alleen maar zijn uitgevonden puur omdat het kan. Zo heb ik op mijn YouTube-kanaal video’s staan van een zelfrijdende koffer en een spraakbestuurde slimme toilet van 7.000 dollar.

Crazy tech in 3 minuten

YouTube video

 

Noise canceling voor je mond (Shiftall Mutalk)

Shiftall Mutalk

In een kantoortuin is een noise canceling koptelefoon geen overbodige luxe. Je kunt je even afsluiten, zonder dat je alle gesprekken om je heen hoeft te volgen. Shiftall wil dit probleem bij de bron oplossen en komt met een microfoon met ingebouwde noise canceling. Op papier klinkt dit misschien als een goed idee, maar op bovenstaande foto’s lijkt de Mutalk toch vooral op een muilkorf…

BMW die van kleur verandert (iVision Dee)

CES 2023: Sony auto kan van kleur veranderen

BMW heeft op CES de conceptauto iVision Dee getoond, een auto die van kleur verandert waar je bij staat. In totaal bestaat de auto uit 240 verschillende vlakken (inclusief de gril en velgen), die je elk kan veranderen in één van de beschikbare 32 kleuren. Momenteel is deze kameleon echt een gimmick auto, maar wie weet dat we de onderliggende technologie in de toekomst in verschillende producten gaan terugvinden.

Slimme toiletsensor scant je plas (Withings U-Scan)

Withings U-Scan

De Withings U-Scan is een gadget waarbij ik in eerste instantie dacht wat een onzin, maar nu ik er wat langer over heb nagedacht kan het handig zijn. De U-Scan is namelijk een gadget die je in je toilet kunt hangen en die je urine analyseert. De cartridge kan 100 tests uitvoeren, waarmee je via de bijgeleverde app interessante dingen kunt leren over je gezondheid.

Zo kan de gadgets de pH-waarde in je urine meten, en op basis daarvan vaststellen of je genoeg groenten en/of proteïne eet. Ook kan de menstruatiecyclus nauwkeurig worden gemeten. De U-Scan kan volgens Withings verschillende mensen herkennen, zodat je niet onterecht adviezen krijgt op basis van andermans urine.

Tandenborstel en scheerapparaat in één (Panasonic Multishape)

Panason Multishape

Bij een multifunctioneel scheerapparaat denk je meestal aan een gadget waarmee je je baard kan trimmen of scheren. Bij Panasonic hebben ze het begrip multifunctioneel breder getrokken. Met de Panasonic Multishape kun je naast trimmen of scheren, ook je tanden poetsen. Uiteraard moet je wel even het juiste opzetstukje erop klikken.

Deze bureaufiets kan je laptop opladen (Acer eKinekt BD3)

Acer eKinekt BD 3

Zitten is het nieuwe roken, en vandaar dat Acer een bureaufiets heeft aangekondigd op CES. De Acer eKinekt BD3 is een hometrainer met een tafeltje waar je laptop op kan staan. Het leuke aan dit apparaat is dat je met fietsen zelf energie kunt opwekken om je laptop of telefoon mee op te laden. Deze fiets met ingebouwd bureau verschijnt in juni in Europa voor 999 euro.

Waterkoker met spraakbesturing (Swan Alexa Kettle)

Swan Alexa Kettle

Heb je ooit met je waterkoker willen praten? Met de Swan Alexa Kettle komt deze droom voor je uit: “Alexa, zet de waterkoker aan”. Omdat dit een slimme waterkoker is, kun je hem ook koppelen aan je wekker, zodat je bij de ontbijttafel direct kokend water hebt. De waterkoker werkt op verschillende temperaturen (60, 85, 90 en 100 graden Celsius) en houdt automatisch het water twee uur op temperatuur.

Elektrisch skeeleren (AtmosGear)

AtmosGear Elektrisch skeeleren

Elektrische fietsen, stepjes en skateboards bestaan al jaren (ken je de WALL-E-achtige rijdende stoel van Segway uit 2019 nog?), maar ik had nog niet eerder elektrische skeelers of skates gezien. Op presenteerde het Franse AtmosGear echter een stel elektrische skeelers. Het idee klinkt leuk, de uitvoering is nog verre van ideaal. De batterij draag je met een fanny pack op je middel en er lopen twee losse kabels vanuit de batterij naar de achterkant van de skeelers. Met een prijskaartje van 500 euro zou ik nog even wachten op een volgende versie.

Wenkbrauwen printen (L’Oréal Brow Magic)

L'Oreal Brow Magic

Op CES vind je ook de nodige beauty gadgets. Zo toont L’Oréal de Brow Magic, oftewel een printer voor je wenkbrauwen. Via de bijgeleverde app kun je testen wat voor type wenkbrauw het beste bij jouw gezicht past. Mocht het een keer mis gaan dan is dat nog geen ramp. L’Oréal geeft aan dat de wenkbrauwen met standaard make-up-remover verwijderd kunnen worden.

Een livestreamende oven (Samsung Bespoke AI Wall Oven)

Samsung Bespoke AI Oven

Heb je ooit overwogen om een kookshow te presenteren op Twitch? Dan is de Samsung Bespoke AI Wall Oven misschien wel iets voor jou. Deze oven heeft een ingebouwde camera, waarmee het bereiden van maaltijden gemakkelijk kan delen met je achterban op social media. Uiteraard kun je de camera ook gewoon gebruiken op je telefoon, zodat je overal in je huis kunt checken of het eten bijna klaar is. De oven kan je ook een melding sturen als het gerecht dreigt aan te branden.

Peperdure snijplank met ingebouwd scherm (Blok)

Blok snijplank met ingebouwd scherm

We eindigen ook in de keuken, want Blok heeft een peperdure snijplank gepresenteerd van maar liefst 700 dollar. Deze snijplank heeft een ingebouwd scherm zodat je YouTube-video’s kunt kijken (of uiteraard een recept kunt volgen). Als het prijskaartje geen probleem voor jou is, is er ook een nog een abonnement van 39 dollar per maand, waarmee je toegang krijgt tot recepten en samen met vrienden kunt deelnemen aan een live kookles.