Blog  »  CES, Tech

8 producten die mij opvielen tijdens CES 2019

CES 2019

Techbeurs CES 2019 is voorbij en dus is het tijd om terug te blikken. Ik heb acht producten die mij zijn opgevallen op de beursvloer.

1. LG Signature OLED TV R

Tijdens CES heb ik meerdere keren een kijkje genomen bij LG om de Signature OLED TV R te aanschouwen. Over deze televisie met oprolbaar scherm is veel gezegd en geschreven tijdens de beurs en dat is niet geheel onterecht. Het scherm is een mijlpaal in de geschiedenis van de televisie en ik verwacht dat we de komende jaren veel producten gaan zien die op dit concept verder bouwen.

YouTube video

 

> Lees meer over de oprolbare LG Signature OLED TV R

2. Royole FlexPai

Van oprolbare schermen naar opvouwbare schermen met de Royole FlexPai. Het product is vorig jaar al aangekondigd, maar CES was het eerste moment dat internationale media met de opvouwbare telefoon aan de slag konden gaan. Het is zeker nog geen perfect product en met een prijs van 1300 dollar ook net iets te duur om als gimmick aan te schaffen. Ik ben benieuwd welke opvouwbare telefoons we verder in 2019 nog mogen aanschouwen.

YouTube video

 

> Lees meer over de opvouwbare Royole FlexPai

3. Lenovo Yoga S940

De mooiste nieuwe laptop op CES is de Lenovo Yoga S940. De computer heeft aflopende hoeken, vergelijkbaar met de telefoons van Samsung. De randen om de schermen zijn minimaal, wat er visueel heel mooi uit ziet. Hierdoor is er te weinig ruimte voor de camera en sensoren, die in een soort van omgekeerde notch zijn gestopt. Die notch is tegelijkertijd praktisch bij het openen van je laptop, omdat je nu een lipje hebt om je scherm open te klappen.

De Yoga S940 heeft een accuduur van 15 uur, een 4K HDR-scher, Dolby Atmos-speakers, een Intel i7-processor (8ste generatie), tot 16 gigabyte werkgeheugen, tot 1 terabyte SSD-geheugen en vier usb-c-poorten (geen usb-a dus). Ook kun je zien als er iemand meekijkt op je scherm en wordt de achtergrond automatisch geblurt als je aan het videobellen bent. De laptop verschijnt in mei, met een prijs vanaf 1500 dollar.

YouTube video

 

4. Samsung Space

Soms zie je een product waarvan je denkt ‘Waarom is dit niet gewoon standaard?’. De Space-monitor van Samsung is een product waar je op een techbeurs als CES zomaar aan voorbij kan lopen. Het is een monitor die je strak tegen de muur kan zetten als je de ruimte nodig hebt, maar je door de lange arm ook helemaal naar je toe kan halen. Super simpel idee, maar als je onderstaande video bekijkt begrijp je misschien waarom de Samsung Space in mijn lijst van favorieten staat. Alle kabels zijn weggewerkt en de monitor heeft dunne schermranden. De monitor is beschikbaar als 27 inch-scherm (QHD-resolutie) en als 32 inch-scherm (4K-resolutie). Het scherm moet minimaal 500 euro kosten.

YouTube video

 

5. LG HomeBrew

LG heeft tijdens CES de Dolce Gusto voor bier gepresenteerd. Je stopt twee cupjes in de HomeBrew, eentje met de mout, de andere met gist, hop-olie en een smaak. Je drukt op de knop en het bierbrouwen kan beginnen. Het gaat helaas niet zo snel als koffiezetten, maar na twee weken wachten heb je wel direct vijf liter bier. Voor de snelheid moet je de HomeBrew dus niet nemen, maar het is vooral vanwege het gemak. Het apparaat reinigt zichzelf bijvoorbeeld ook. Ideaal als je wel het plezier van het brouwen wilt hebben, maar niet de moeite erin wilt steken.

LG HomeBrew

> Lees meer over de LG HomeBrew

6. Samsung MicroLED 75 inch

Met MicroLED heeft Samsung een uitstekend alternatief voor de populaire OLED-tv’s van LG. MicroLED heeft dezelfde pluspunten als OLED, maar daarnaast neemt de beeldkwaliteit in tegenstelling tot OLED niet af. MicroLED is op dit moment nog een stuk duurder en het is lastig om kleine schermen met een hoge resolutie te maken.

Wat ik vooral erg gaaf aan MicroLED vind, is dat de techniek modulair is. In potentie kunnen we dus in de toekomst televisies kopen die je precies op maat kunt maken. Ik zou er een complete muur mee vullen, zodat ik de perfecte thuisbioscoop heb.


Beeld: Samsung

> Lees ook: Innovatie op televisiegebied tijdens CES 2019

7. Anker Roav Bolt

De Anker Roav Bolt is misschien een product dat je niet snel zou verwachten in dit overzicht. De Roav Bolt is een usb-adapter die je in je sigarettenaansteker van je auto kunt stoppen. De adapter is echter bijzonder, omdat het ervoor zorgt dat je de Google Assistant in je auto kunt gebruiken. Je kunt de Roav Bolt via bluetooth of 3,5 millimeter audioplug aansluiten op je radio. Ik wil al een tijdje de Google Assistant optimaal kunnen gebruiken in mijn auto en de Anker Roav Bolt lijkt daarvoor te gaan zorgen.De Anker Roav Bolt verschijnt in februari voor 50 dollar. Het is niet bekend of het product ook in Nederland uit gaat komen.

Anker Roav Bolt met Google Assistant

> Lees ook: Google Assistant wil in elke ruimte in je huis (en ver daarbuiten) een rol gaan spelen

8. Kohler Numi 2.0

De slimme toilet Kohler Numi 2.0 is het meest bizarre product dat ik op CES heb gezien. De toilet wordt geleverd met spraakbesturing (Amazon Alexa), brilverwarming, ingebouwde verlichting, sensoren en ook nog een reinigingsfunctie. Je hoeft dus geen wc-papier meer te gebruiken. Goedkoop is het product niet, de verkoopprijs is vanaf 7000 dollar.

YouTube video

 

> Lees meer over de Kohler Numi 2.0