Overig

2018 was een episch jaar!

Carousel: 2018 was een episch jaar

Goede voornemens zijn niet echt mijn ding, maar aan het einde van 2017 was het in ieder geval mijn streven om van 2018 een episch jaar te maken. En dat is gelukt!

Het jaar begon in Stockholm. Samen met mijn broer Rindert ben ik ’s avonds op 30 december in de auto gestapt en naar Stockholm gereden. Weinig slaap en 1600 kilometer rijden, maar uiteindelijk kwamen we op 31 december aan in de Zweedse hoofdstad. Op het eilandje Gamla Stan waren we getuige van prachtig vuurwerk en dat was het begin van 2018.

YouTube video

 

2018 was sowieso een jaar waarin ik veel heb gereisd. Vlak na Oud&Nieuw was ik weer terug in Nederland, om een paar dagen later te vertrekken naar Las Vegas en Los Angeles voor de Consumer Electronic Show (CES). Eind februari volgde een roadtrip door Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Die roadtrip verliep iets anders dan vooraf gehoopt had. Ik belandde in een monsterfile en stond maar liefst 25 uur vast op de Franse snelweg bij Montpellier. Dat zorgde er overigens wel voor dat mijn roadtrip landelijk nieuws werd (NH Nieuws, RTL Nieuws en WNL). In april volgde een weekendje Limburg vanwege de Amstel Gold Race en eind juli volgde een roadtrip door Denemarken.

Op werkgebied maakte ik in 2018 de overstap van AVROTROS naar RTL Late Night. Een compleet andere wereld en een hele leerzame ervaring. Persoonlijk werkhoogtepunt was het presenteren van het NPO Radio 1-nachtprogramma De Dagwacht in februari. De intimiteit van een radiostudio heeft echt iets unieks. In De Wondere Wereld van Technologie heb ik stilgestaan bij vier thema’s: kunstmatige intelligentie, cryptovaluta en de blockchain, smarthomes en de Internet of Things, en smartphoneverslaving.

2018 was ook het jaar waarin ik 3703 kilometers fietste op mijn racefiets. In totaal fietste ik tussen 10 maart en 3 november 93 ritten. Tussen 1 mei en 9 juni fietste ik veertig dagen elke dag (gemiddeld meer dan veertig kilometer). Een bijzondere ervaring waar ik ook een blog over schreef.

Al met al was 2018 een geslaagd jaar met een hoop mooie momenten en nieuwe ervaringen. Ik hoop dat 2018 voor jou ook een mooi jaar was. Alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Andere artikelen