Blog  »  Overig

Terugblik 2021

500 mijl, een roadtrip door Nederland

Op de laatste dag van het jaar is het nog één keer tijd om terug te blikken op 2021. Welke avonturen of gebeurtenissen zijn mij het meest bijgebleven?

Roadtrip door alle 12 provincies

Ik ben 2021 met een hele bijzondere roadtrip begonnen. Januari was de maand van de avondklok, maar dat hield mij niet tegen om op één dag een roadtrip te maken door alle twaalf provincies van Nederland. In totaal heb ik meer dan 500 mijl gereden, oftewel ruim 800 kilometer.

Gravelbiken in de sneeuw

In februari was het tijd voor een ander bijzonder avontuur: samen met een vriend besloot ik de kou en gladheid te trotseren op een gravelbike. Met een gemiddelde snelheid van 14,8 kilometer per uur was op het papier een dieptepunt, maar in werkelijkheid was het echt een hoogtepunt om te fietsen in deze prachtige winterse omstandigheden.

In 2020 kwam in aanraking met gravelbiken en zie daar: een nieuwe hobby is geboren! Vooral in een omgeving als Hilversum is gravelbiken echt een aanrader. Lekker crossen over de hei en door het bos, met een overvloed aan gravelpaadjes.

Gravelbiken in de sneeuw

In de sneeuw viel het niet mee om te gravelbiken. Aan de ene kant was het erg glad, en dan was er ook nog een sneeuwstorm, waardoor het heel koud was. Op mijn website heb ik mij avontuur beschreven in een blog.

Het winterse gravelbiken was niet het enige sportieve avontuur van 2021. Een week later heb ik geschaatst op de Loosdrechtse plassen. De rest van het jaar was ik op sportief vlak vooral te vinden op mijn racefiets. Eén fietstocht staat mij in het bijzonder bij: eind mei ben ik samen met een vriend rond 22:00 uur op de fiets gestapt en zijn we de hele nacht doorgetrapt. Van zonsondergang tot zonsopkomst: een tocht van 180 kilometer.

Roadtrippen in Italië

In juli was ik voor eerst in ruim een jaar tijd weer in het buitenland te vinden. Een roadtrip bracht ons via Duitsland en Zwitserland in Italië. Wat was het heerlijk om weer even mens te zijn door de toerist uit te hangen.

Helaas kregen we halverwege de roadtrip pech onderweg en dus eindigde de vakantie wel iets anders dan we ons hadden voorgesteld. Gelukkig konden we met een huurauto uit 2020 toch weer naar huis rijden. Mijn auto bleef achter, maar kwam gelukkig uiteindelijk ook weer in Nederland aan.

Freelance-avontuur gestart in 2021

In november 2021 heb ik de knoop doorgehakt en heb ik mij ingeschreven als ondernemer. Voor nu betekent het dat ik één dag in de week aan de slag ga als freelance data-analist / online (content)strateeg.

Ingeschreven bij KVK

Wil je weten wat ik eventueel voor jou kan betekenen? Neem contact op via het contactformulier.

Meer dan 30 boeken gelezen

In mijn terugblik op 2020 meldde ik dat ik de doelstelling had om in 2021 maar liefst 26 boeken te gaan lezen! Na ruim negen maanden stond de teller op twaalf boeken en had ik er vrede mee gesloten dat ik deze doelstelling niet meer ging halen.

In oktober kreeg ik echter een enorme boost toen ik een e-reader heb gekocht. In de afgelopen tweeënhalf maand ben ik echt verslaafd geraakt aan het lezen van boeken door de e-reader. Niet gek dat ik de Kobo Libra 2 daarom als mijn beste aankoop beschouw van 2021.

2022

Ik hoop dat jij ook een mooi jaar hebt gehad! De omstandigheden zijn misschien niet altijd even prettig, maar dan is het de vraag of het glas halfvol of halfleeg is. Bedankt dat je in 2021 mijn artikelen op Tjitze.nl hebt gelezen.

Tot volgend jaar!