Blog  »  Overig

Terugblik 2020

Gravelbiken op een MTB-parcours

Dat 2020 een bizar jaar was, hoef ik je niet te vertellen. Op de laatste dag van het jaar wil ik kort even terugblikken op het afgelopen jaar en dan met de name de dingen die mij in positieve zin zijn bijgebleven.

Werken en ontspannen in Berlijn

In de eerste tweeënhalf maand van het jaar was de wereld ‘normaal’ en daar heb ik gelukkig volop van kunnen genieten. Oud & Nieuw vierde ik in Monaco, waarna ik in de eerste paar dagen van het jaar ontzettend veel Lamborghini’s en Ferrari’s heb geteld in het noorden van Italië.

Begin maart volgde een autorit naar Berlijn, waar ik mijn dertigste verjaardag heb gevierd. Ik ging naar de Duitse hoofdstad om even lekker een paar dagen te ontspannen, maar ook om te kijken hoe het mij zou bevallen om een paar dagen remote te werken. Niet wetende dat ik de rest van het jaar niet meer op kantoor ben geweest. Werken in het hotel, maar vooral in een café is mij erg goed bevallen. Als de situatie in de wereld weer iets normaler wordt, wil ik zeker vaker reizen gaan combineren met werken. Een andere omgeving werkt heel inspirerend en het is natuurlijk heerlijk dat je na het dichtklappen van je laptop een nieuwe omgeving kunt verkennen.

Sportieve uitdagingen

Thuiswerken heeft ook heel goed gewerkt voor mijn gezondheid. Ik kon een stuk beter letten op mijn voeding en beweging, waardoor ik maar liefst twintig kilogram lichter ben geworden. Heerlijk! Racefietsen speelde hier een belangrijke rol in. Ik heb dit jaar heel veel gefietst: afgerond 5.785 kilometer (ter vergelijking: mijn ‘record’ stond op 4.464 kilometer). Ik kan normaal al enorm genieten van de vrijheid die je voelt tijdens het fietsen, in een jaar met beperkingen is dit vrijheidsgevoel nog groter.

Mijn mooiste ritten fietste ik eind augustus samen met Jacob en Rindert. Vanuit Hilversum fietsten we via Zwolle naar Friesland. Aan het einde van de rit stond de teller boven de tweehonderd kilometer. Twee dagen later ging de rit weer terug naar Hilversum, ditmaal via de polder. Ondanks een paar kleine buitjes hebben we enorm veel geluk gehad met het weer. We hadden beide keren namelijk de wind in onze rug.

Naast racefietsen heb ik dit jaar ook het gravelbiken ontdekt. Niet braaf op het asfalt, maar op welke ondergrond dan ook crossen. Daar wil ik in 2021 meer van proeven.

Tech

Op technologie gebied heb ik dit jaar vooral geïnvesteerd in mijn thuiswerkplek. Dit betekende in het begin vooral een investering in randapparatuur, zodat ik gemakkelijk kon switchen tussen mijn werklaptop en mijn privécomputer. Ik heb daar ook een artikel over geschreven: Zo switch je gemakkelijk van toetsenbord, muis en beeldscherm tussen computers.

Daarnaast heb ik de Fitbit Charge 4 gekocht om mijn beweging en slaap goed te kunnen tracken. Terwijl ik voor de ontspanning een Nintendo Switch heb gekocht. Aan het einde van het jaar heb ik een nieuwe gaming pc gekocht (met een Logitech BRIO 4K Ultra HD webcam), die ik ook kan gebruiken om video te bewerken. Voor de liefhebber van specificaties: ik heb de pc samengesteld met een AMD Ryzen 9 3900X-processor, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio-videokaart, 32 gigabyte aan werkgeheugen en een 1 terabyte SSD-opslag. Wat een verademing om games te spelen op deze krachtige pc.

Dankbaarheid

In 2020 heb ik daarnaast geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Door de nieuwe situatie ben je een stuk bewuster namelijk van alles dat je eerst als vanzelfsprekend ervoer. Het samenzijn met familie en vrienden, de mooie natuur en ook rust.

Deze rust heeft er ook voor gezorgd dat ik dit jaar evenveel boeken heb gelezen als in de jaren hiervoor. Mijn ambitie voor 2021 is om hier nog een schepje bovenop te doen door 26 boeken te gaan lezen. Elke twee weken een nieuw boek, klinkt als een mooie ambitie toch?

Hopelijk overheerst voor jou in 2020 ook het positieve. Bedankt voor het lezen en een productief 2021 toegewenst!