Overig

Play hard – December 2018

Onrush (game)

Welke films en series heb ik gekeken in december 2018 en welke games heb ik gespeeld? In de rubriek Play Hard zet ik maandelijks op een rijtje welke entertainment ik heb genuttigd.

Film

Deze maand heb ik een maar liefst elf films gekeken. Voor een groot deel heeft dit te maken met het kerstfilmartikel wat ik heb geschreven, maar ook omdat er een hoop leuke films in de bioscoop draaiden. Een recap:

Bumblebee (2018)

Bumblebee is een heerlijke actiefilm geworden, vooral ook interessant als je niets met de voorgangers had. De film ziet er prachtig uit en met name de robots zien er heel goed uit. Een film die geschikt is voor het hele gezin. Ik was uitgekeken op de vorige Transformers-reeks, maar Bumblebee geeft mij wel hoop voor de Transformers-serie.

> Lees de volledige review over Bumblebee

Ralph Breaks The Internet (2018)

Ralph Breaks the Internet is een heerlijk vervolg op Wreck-It Ralph. Geschikt voor alle leeftijden, maar extra leuk als je iets met internetcultuur hebt. De film zit bomvol en daardoor ligt het tempo erg hoog. Dit is prima als je het ziet als knipoog naar het internet, maar bij andere films zou ik dit zeker als een minpunt noteren. Ralph Breaks the Internet is niet revolutionair, maar  zeer vermakelijk en zeker een aanrader!

> Lees de volledige review over Ralph Breaks The Internet

Aquaman (2018)

Aquaman is echt een visueel genot, maar tegelijkertijd een film die enorm over-the-top is. Het is geen perfecte film en waarschijnlijk ook niet een klassieker in wording, maar wel een ontzettend vermakelijke film. Als je ook maar een klein beetje iets met superheldenfilms hebt, is deze film een uitstekend excuses om in deze koude wintermaand de warme bioscoop in te duiken voor een visueel meesterwerk!

> Lees de volledige review over Aquaman

Bird Box (2018)

Bird Box is een film die van begin tot einde weten te boeien. De film is spannend en Sandra Bullock weet met haar rol de aandacht vast te houden. De film laat een paar steekjes vallen, maar de postapocalyptische film is spannend genoeg voor een avondje amusement.

> Lees de volledige review over Bird Box

Black Mirror: Bandersnatch (2018)

Black Mirror: Bandersnatch is een uniek experiment. Het is geen film, maar ook geen game. Het is wel een mix waar je goed voor moet gaan zitten. Bandersnatch is van hetzelfde hoge niveau als de Black Mirror-afleveringen, maar niet elke verhaallijn geeft evenveel voldoening. Toch is het een absolute aanrader! Trek er alleen wel een hele avond vooruit. Binnen veertig minuten kun je het einde hebben bereikt, maar je hebt een paar uur nodig om de meeste verhaallijnen te ontdekken.

> Lees de volledige review over Black Mirror: Bandersnatch

Mortal Engines (2018)

Mortal Engines is een visueel meesterwerk, dat een bezoek aan de bioscoop zeker rechtvaardigt. In de manier waarop het verhaal wordt verteld, laten de makers helaas wat steken vallen. Het tempo in de film ligt heel hoog, waardoor je onvoldoende tijd hebt om te genieten van de prachtig gedetailleerde werelden. Als je van sciencefiction of fantasy houdt, is dit Mortal Engines een aanrader om in de bioscoop te kijken. Weet alleen dat er meer in de film had kunnen zitten.

> Lees de volledige review over Mortal Engines

Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

Mowgli: Legend of the Jungle is de moeite meer dan waard, al was het alleen maar omdat je hem kunt streamen op Netflix. Door de duisterdere insteek komt Mowgli goed uit de verf en de film ziet er ook nog eens erg mooi uit. Het is geen film die je moet kijken vanwege het originele verhaal, al was het alleen maar omdat Disney twee jaar geleden hetzelfde verhaal bracht met Jungle Book. Dat is waarschijnlijk het grootste probleem voor deze film: mensen denken dat ze de film al gezien hebben, omdat ze in de afgelopen twee jaar Jungle Book hebben gezien. Heel vervelend voor het imago van de Netflix-film, en ook onterecht. Mowgli: Legend of the Jungle is gewoon een hele fijne film om te kijken.

> Lees de volledige review over Mowgli: Legend of the Jungle

The Christmas Chronicles (2018)

Met The Christmas Chronicles schotelt Netflix ons misschien niet een klassieker voor, laat staan een goede film. Er valt genoeg op te merken aan de film, maar dat betekent niet dat het geen vermakelijke kerstfilm is. Als je Home Alone niet voor de honderdste keer wilt kijken, is The Christmas Chronicles misschien een leuk alternatief. Vol clichés, maar wel geschikt voor het hele gezin.

> Lees de volledige review over The Christmas Chronicles

Last Vegas (2013)

Last Vegas heeft een droomcast om u tegen te zeggen: Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline en Morgan Freeman. De vier mannen spelen een vriendengroep die al in de zeventig zijn. Billy (Michael Douglas) gaat trouwen en daarom besluit de vriendengroep samen nog één keer naar Las Vegas te gaan. De chemie tussen de mannen is sterk, en bovendien hebben ze een flinke dosis zelfspot meegenomen. De rest van de film is niet persé slecht, maar de belangrijkste reden om deze film te kijken is toch wel echt de sterrencast!

The Princess Switch (2018)

Toegeven: het verhaal van The Princess Switch is te bizar voor woorden. Stacy de Novo, een gewone taartenbakker uit Chicago, reist af naar Belgravia waar ze per toeval Margaret, de hertogin van Montenaro, ontmoet. De twee lijken sprekend op elkaar (en dat kan kloppen: Vanessa Hudgens speelt beide rollen). De twee ruilen een week van leven. Het wordt echter gecompliceerd als Margaret verliefd wordt op de collega van Stacy en Stacy op haar beurt verliefd wordt op de verloofde van Margaret. Niet persé slecht, maar vooral niet heel goed.

> Lees de volledige review over The Princess Switch

A Christmas Prince: The Royal Wedding (2018)

Gelukkig is er altijd een kerstfilm die nog slechter is. Ik heb het over A Christmas Prince: The Royal Wedding. Het is het vervolg op de vorig jaar verschenen Netflix-kerstfilm A Christmas Prince. De eenvoudige Amerikaanse journaliste Amber gaat trouwen met prins Richard van Aldovië. Het kon mij weinig boeien, maar ik ben dan waarschijnlijk ook niet de doelgroep.

> Lees de volledige review over A Christmas Prince: The Royal Wedding

Serie

Prison Break (2005)

Sinds kort staat het vijfde seizoen ook op Netflix, die heb ik nu eindelijk volledig gekeken. Prison Break staat hoog in mijn lijstje favoriete series aller tijden, maar het nieuwe seizoen kan niet tippen aan het geweldige eerste seizoen.

Game

Onrush (2018)

Door PlayStation Plus kon ik deze maand Onrush ‘gratis’ downloaden. Ik had er nog weinig over gehoord, maar een gratis racegame wil ik altijd wel uitproberen. Onrush is geen standaard racegame; het gaat er niet om dat je als eerste de finish haalt. Eigenlijk is Onrush meer een mix tussen de competitie-elementen uit een shooter, met de gameplay van een arcade racespel.

> Lees de volledige review van Onrush

Andere artikelen