Games, Overig

Dit zijn mijn favoriete games van 2018

Favoriete game: Red Dead Redemption 2

Aan het einde van het jaar is het tijd om de balans op te maken en dat kan het beste met lijstjes. Bij het opstellen van de lijst van favoriete games, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik amper nieuwe games heb gespeeld. 

Mijn favoriete game: Red Dead Redemption 2 (2018)

YouTube video

 

Red Dead Redemption 2 stond al een lange tijd op mijn lijstje van games die ik moest hebben. Ik kocht het spel op de dag van release en kon er bijna niet mee stoppen. Met alleen de singleplayer ben je al minimaal zestig uur kwijt. Het tweede deel uit de Red Dead Redemption-serie is een absoluut meesterwerk. Het ziet er geweldig uit, de wereld om je heen leeft echt en je hebt bijna niet het gevoel dat je een game aan het spelen bent. Het is het beste spel dat ik in tijden heb gespeeld en qua spelwereld is het een mijlpaal in de gamegeschiedenis.

> Lees de volledige recensie over Red Dead Redemption 2

Games uit 2018 die ik nog steeds wil spelen

Zoals ik eerder aangaf, heb ik dit jaar maar weinig games echt goed gespeeld. Natuurlijk zijn er games als Super Smash Bros. Ultimate en Marvel’s Spider-Man die ik al kort mocht spelen, maar dat is onvoldoende om in dit overzicht te komen. Ook zijn er nog een paar games uit 2018 die ik heel graag nog wil spelen. Ik denk daarbij aan Hitman 2, maar vooral aan God of War. Over dat laatste spel heb ik zoveel positieve recensies gelezen en de game is bij meerdere gamewebsites verkozen tot game of the year.

Overige games uit 2018 die ik heb gespeeld

Fortnite: Battle Royal (2017)

YouTube video

 

Toegeven, officieel kwam Fortnite: Battle Royal in 2017 uit, maar in 2018 kon niemand om het spel heen. Het spel heeft een cartoony uiterlijk en draait om een belangrijk concept: de speler die het langst in leven blijft wint. Het idee is simpel, maar winnen is ontzettend lastig omdat je in een wereld wordt gedropt met 99 andere tegenstanders. Aangezien er genoeg spelers zijn die vele tientallen uren in het spel hebben gestoken, is het heel lastig om te winnen. Maar het is wel een ontzettend leuk spel om samen met een paar vrienden te spelen. Doordat Epic Games ook steeds nieuwe gratis seizoenen uitbrengt, is er ook telkens voldoende nieuws te ontdekken.

FIFA 19 (2018)

YouTube video

 

Al sinds de jaren negentig is het basisprincipe van de FIFA-gamereeks niet veranderd. Toch weet uitgever EA Sports het voetbalspelletje elk jaar weer zo te tweaken dat het toch weer heel verleidelijk is om de nieuwste versie te kopen. Bij FIFA 19 is dat niet anders. De toevoeging van de Champions League is leuk, maar is vooral de spelmodus House Rules die ervoor zal zorgen dat ik het komende jaar nog met regelmaat een potje FIFA tegen vrienden zal spelen.

> Lees de volledige recensie over FIFA 19

Onrush (2018)

YouTube video

 

Door PlayStation Plus kon ik deze maand Onrush ‘gratis’ downloaden. Ik had er nog weinig over gehoord, maar een gratis racegame wil ik altijd wel uitproberen. Onrush is geen standaard racegame; het gaat er niet om dat je als eerste de finish haalt. Eigenlijk is Onrush meer een mix tussen de competitie-elementen uit een shooter, met de gameplay van een arcade racespel. Zo heb je bijvoorbeeld een modus waarin je met zoveel mogelijk teamgenoten een zone moet proberen te verdedigen. Kun je de snelheid van de cirkel bij houden en kun je jezelf wapenen tegen de tegenstanders? Onrush is een heerlijke arcade racegame. Wel hadden ze iets meer variatie in het spel mogen stoppen.

Andere artikelen