Blog  »  Datagedreven content

Khaby Lame heeft nu de meeste volgers op TikTok en gaat daarmee Charli D’Amelio voorbij

Charli d’Amelio versus Khaby Lame

De 18-jarige Charli D’Amelio is niet langer degene met het hoogste aantal volgers op TikTok. Khaby Lame (21) heeft sinds donderdag meer volgers, en staat inmiddels op 143,4 miljoen volgers (Charli op 142,5 miljoen).

Geschiedenis van de populairste TikTokker

Charli D’Amelio was sinds 2020 de populairste TikTokker ter wereld. In datzelfde jaar ging de toen 16-jarige Charli als eerste over de grens van de 100 miljoen volgers. Voor die tijd was Loren Gray (20) de persoon met de meeste volgers. In 2019 had zij het stokje overgenomen van de Duitse tweeling Lisa en Lena, die in april van dat jaar hun account hadden verwijderd.

Khaby Lame: van ontslag tot bekendheid

Begin 2020 werkte Khaby Lame als fabrieksmedewerker in Turijn. Door de corona-uitbraak verloor de Senegalese Italiaan in maart van dat jaar zijn baan en kwam hij werkloos thuis te zitten. Uit verveling begon hij TikTok-video’s te uploaden. Khaby is bekend geworden door zijn droge manieren van reageren op over-gecompliceerde lifehack-video’s.

Eind vorig jaar vergeleek ik de video’s van Khaby Lame met de films van Charlie Chaplin en Mr Bean. Beide acteurs wisten de wereld te veroveren met mimiek en zonder een woord te zeggen, en dat zelfde geldt voor de Italiaan. Ideaal want hierdoor hebben zijn video’s geen taalbarrière.

Het is niet helemaal een verrassing dat Khaby het stokje van populairste TikTokker heeft overgenomen van Charli. Khaby groeide al een tijdje veel sneller dan de Amerikaanse. In november heb ik zelf nog een gok gedaan wanneer de wisseling van de wacht zou plaatsvinden. Ik was iets te optimistisch, ik voorspelde namelijk dat Khaby Lame al half februari voorbij zou gaan in volgers aan Charli D’Amelio.

Wie heeft de meeste volgers in Nederland?

In Nederland heeft Scott Hentzepeter (@scottsreality) de meeste volgers op TikTok (37,4 miljoen). Jeffrey Mensen (@green.rabbit) volgt met 18,2 miljoen volgers op gepaste afstand. Het voetbalaccount 433 volgt met 10,7 miljoen volgers op de derde plek.

Ook interessant

Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant: