Blog  »  Datagedreven content

Je kunt eindelijk foto’s en video’s op Instagram plaatsen via je desktop

Instagram posten via desktop

Het heeft even geduurd, maar vanaf deze week is het voor iedere Instagram-gebruiker mogelijk om foto’s of video’s te plaatsen via de desktopbrowser. Daarnaast brengt het bedrijf ook Instagram Collabs uit, waarmee je hetzelfde bericht vanaf twee accounts samen kunt plaatsen.

In juni is Instagram begonnen met het testen van het plaatsen van foto’s of video’s via de desktopbrowser, en vanaf donderdag (21 oktober) is deze functionaliteit voor alle Instagram-gebruikers beschikbaar. Tot nu toe was het alleen via een omweg mogelijk om media te delen vanuit je desktopbrowser.

Via de browser op je desktop kun je foto’s uploaden en daarnaast ook video’s van maximaal zestig seconden. Eerder deze maand maakte Instagram bekend dat ze gaan stoppen met IGTV en dat je langere video’s nu ook gewoon in de feed kunt plaatsen. Bij video’s langer dan een minuut, zul je dus (voorlopig) nog wel de app op je telefoon of tablet moeten gebruiken.

Instagram Collabs: één bericht geplaatst door meerdere accounts

Naast de desktopfunctionaliteit krijgt de dienst nog enkele andere nieuwe functionaliteiten, waarvan Instagram Collabs de grootste is. De nieuwe functionaliteit zorgt ervoor dat je hetzelfde bericht (foto of video op je feed of een Reel) vanaf meerdere accounts tegelijkertijd kunt versturen. In onderstaande foto zie je bijvoorbeeld twee personen op de foto staan. Sarah heeft de foto geplaatst en het andere meisje heeft de optie om exact hetzelfde bericht ook te plaatsen.

Instagram Collabs

Op Instagram zul je bij het crossposten van een bericht beide accounts als auteur zien. De likes en reacties zullen ook exact hetzelfde zijn, omdat er bij Collabs maar één bericht op het platform staat die dus is geplaatst door twee accounts. Het bericht zal wel op beide accounts zichtbaar zijn op de profielpagina.

Collabs klinkt in potentie als een mooi middel om samen te werken met andere gebruikers, waardoor jouw content op een organische manier gemakkelijker in de feed van potentiële nieuwe volgers terechtkomt.

Andere nieuwe functies

Via een nieuwe functionaliteit wordt het ook mogelijk om rechtstreeks een geldinzamelingpost voor een goed te te maken. Ook verschijnen er twee nieuwe functies voor Reels: Superbeat en Dynamic Lyrics. Met Superbeat kun je effecten aan een video toevoegen, die meebewegen met de beat van de muziek. Met Dynamic Lyrics kun je 3D-songteksten weergeven, die meebewegen  op de ‘groove’ van de muziek.

Ook interessant

Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant: