Blog  »  Tech

Plan je Instagram Reels in met deze nieuwe functie

Instagram Reels plannen

Bij de meeste social media kun je je posts vooraf inplannen, maar bij Instagram bestond deze optie helaas niet. Dat is echter verleden tijd want Instagram heeft een nieuwe functionaliteit aangekondigd, waarmee je Instagram Reels, foto’s en carrousels kunt inplannen.

De inplan-functie komt overigens alleen beschikbaar voor professionele accounts (creators and bedrijven), zo laat Instagram weten op de Creators-pagina. Je kunt posts tot 75 dagen (oftewel 2,5 maand) in de toekomst inplannen.

Hoe plan je Instagram Reels in?

Momenteel is de functie nog maar bij een beperkt aantal gebruikers geactiveerd, maar als je reeds toegang hebt, dan gaat plannen als volgt. Bij het aanmaken van Instagram Reels of een fotobericht, heb je in de laatste stap de optie Geavanceerde instellingen. Als je daar op klikt, dan vind je de inplanfunctie onder het kopje ‘Dit bericht plannen’.

Wanneer komt de inplan-functie beschikbaar?

Nieuwe functionaliteiten bij social media worden meestal in fases uitgerold en dat geldt ook voor deze inplanfunctie. Het is dus nog niet duidelijk wanneer jij er exact mee aan slag kan. Overigens is het wel nodig dat je je app updatet. Ook moet je dus beschikken over een zakelijk account.

Instagram Achievements

Instagram heeft daarnaast nog een andere nieuwigheid die ze gaan uitrollen naar gebruikers: Achievements. Met dit beloningssysteem wil het bedrijf gebruikers uitdagen om nieuwe functionaliteiten uit te proberen.

Je kunt een Achievement behalen door bijvoorbeeld een Reel te plaatsen, een collab te plaatsen samen met een andere creator of door het gebruiken van trending audio of effecten. Een mooi stukje gamification om gebruikers beter wegwijs te maken in de app (en uiteraard om meer content te genereren).

Ook interessant

Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant: