Blog  »  Datagedreven content

Instagram lanceert Subscriptions: betaalde abonnementen op je favoriete creators

Instagram Subscriptions

Instagram is een test gestart met betaalde abonnementen. Met Instagram Subscriptions kunnen contentmakers geld verdienen door exclusieve content (zoals bijvoorbeeld stories en livestreams) enkel beschikbaar te maken voor abonnees.

Opbrengsten Subscriptions volledig naar creator

Instagram heeft de functionaliteit op zijn Creators-Instagram-account aangekondigd. De creators die meedoen aan de test kunnen zelf instellen welk bedrag ze per maand vragen voor de Subscriptions. Het volledige bedrag gaat naar de creator zelf toe. Instagram heeft namelijk aangegeven dat ze tot 2023 geen commissie vragen over de abonnementskosten.

Instagram Subscriptions

In de voetsporen van andere platformen

Naast exclusieve content krijg je als abonnee ook een speciale batch op je profiel. Instagram is niet het eerste platform dat met betaalde abonnementen komt. Ook Twitch, YouTube en Facebook werken al langere tijd met soortgelijke functionaliteiten.

Een jaar geleden kondigde Twitter ook al een soortgelijke functie aan. Met de Twitter Super Follow krijg je voor een vast bedrag per maand exclusieve content voorgeschoteld.

Exclusieve test

Op dit moment voert Instagram de Subscriptions-test uit met tien contentmakers uit de Verenigde Staten.  Wel geven ze aan dat ze plannen hebben om de functionaliteiten in de komende maanden beschikbaar te maken voor met content creators.

Ook interessant

Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant: