Datagedreven content

Facebook brengt Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms uit in Nederland

Facebook Live Audio Rooms

Nederlanders kunnen zeer binnenkort ook aan de slag met Facebook’s Live Audio Rooms. De Clubhouse-kloon was vanaf juni beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt nu wereldwijd uitgerold.

Facebook Live Audio Rooms lijkt qua functionaliteit veel op Clubhouse, of op klonen zoals Twitter Spaces. In het geval van Live Audio Rooms kunnen maximaal vijftig sprekers meepraten in een audioruimte, terwijl een onbeperkt aantal mensen kan meeluisteren. Lees ook: Facebook’s antwoord op Clubhouse

Alleen beschikbaar voor ‘publieke figuren en creators’

Live Audio Rooms is beschikbaar in de Facebook-app, maar je kunt op dit moment alleen zelf een audiogesprek starten als je een ‘publiek figuur’ of ‘creator’ bent. Je kunt daarnaast alleen een ruimte aanmaken op iPhones. Meeluisteren is overigens wel voor iedereen mogelijk, zowel in de app als nu ook op desktop.

Facebook is de audio-feature nog volop aan het testen. Zo zijn ze het hosten van een audioruimte vanaf een Android-toestel aan het testen. En wie weet dat je binnenkort gewoon een ruimte vanaf je laptop kunt aanmaken.

Hoe zit het met Soundbites?

In april kondigde Facebook naast de Clubhouse-kloon nog meer audiofunctionaliteiten toe. Zo zouden podcasts beschikbaar komen in de Facebook-app, en lanceerde het bedrijf een nieuwe functionaliteit: Soundbites. Soundbites kun je het beste omschrijven als TikTok-video’s, maar dan als korte audiofragmenten.

Volgens The Verge blijven zowel de podcasts als Soundbites voorlopig exclusief beschikbaar in de Verenigde Staten.

Ook interessant

Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant: