Datagedreven content

Twitch test terugspoelfunctie

Twitch-logo

Het is één van de grootste nadelen op Twitch op dit moment. Je mist een leuke grap of interessant moment, omdat je heel even niet oplet. Op YouTube kun je in dat geval gemakkelijk een paar seconden terugscrollen, maar op Twitch was dit tot nu toe niet mogelijk. Binnenkort komt daar mogelijk verandering in: Twitch is momenteel namelijk een terugspoelfunctie aan het testen.

De terugspoelfunctie kun je op elk moment in de stream gebruiken, waarmee je twee minuten terug in de stream gaat. Zo meldt Twitch aan The Verge. Vanuit de terugspoelfunctie kun je verder terugspoelen in de stream en eventueel de snelheid aanpassen, zodat je het gemiste deel snel kunt bij kijken.

Tijdens het terugkijken van de stream verschijnt de livestream als picture-in-picture bovenaan de chat. Hiermee kun je ook op elk moment terugkeren naar de livestream zelf.

Terugspoelfunctie is niet zonder risico

Hoewel de terugspoelfunctie als een ideale toevoeging klinkt voor de kijkers, is het niet zonder risico voor streamers. Op Twitter staan dan ook een hoop reacties van mensen die zich zorgen maken. Bijvoorbeeld omdat ze per ongeluk hun creditkaartnummer kort laten zien of omdat ze livestreamen buiten op straat en bang zijn dat iemand hun locatie achterhaalt.

Twitch biedt overigens wel de mogelijkheid om de functionaliteit uit te schakelen. Bij streamers die VODS (video-on-demand) hebben uitstaan, kun je ook geen gebruikmaken van de rewind button.

Andere nieuwe knoppen

Ongeveer een kwart van alle kijkers zal in de komende dagen de mogelijkheid krijgen om terug te spoelen in video’s. Naast deze test, probeert Twitch ook nog twee andere nieuwe knoppen uit. Zo kun je met de Remind Me-knop een reminder instellen voor de volgende geplande livestream. Ook is er een Bekijk trailer-knop, waarmee je de trailer van een streamer kunt bekijken.

De tests van deze drie knoppen duurt ongeveer maand en daarna zullen de knoppen voorlopig weer worden verwijderd.

Lees ook: