Blog  »  Tech

Zo kun je chatten met jezelf op WhatsApp, ideaal voor notities of opslaan handige links

WhatsApp: app jezelf

Het nuttigste notitieboekje is het notitieboekje dat je altijd bij je hebt. Daarom is het goed nieuws dat WhatsApp de mogelijkheid heeft toegevoegd om jezelf een bericht te sturen, zodat je de chatdienst ook kan gebruiken voor je notities. In dit artikel leg ik je uit hoe jij hiermee aan de slag kan.

Chatten met jezelf via WhatsApp was overigens al eerder mogelijk, maar voorheen moest het altijd via een omweg. Op iPhones moest je eerst jezelf als contactpersoon toevoegen voordat je kon chatten, terwijl je op Android een groepschat moest aanmaken met iemand anders. Daarna moest je diegene weer verwijderen.

Hoe kun je een WhatsApp-gesprek met jezelf beginnen?

Het starten van een WhatsApp-gesprek met jezelf is door de nieuwe update heel gemakkelijk:

  1. Open WhatsApp
  2. Tik rechtsonder op het icoontje om een nieuw gesprek te beginnen
  3. In de lijst met contacten zie je jezelf als het goed is bovenaan staan
  4. Klik op je eigen naam en begin een gesprek

WhatsApp als notitieboekje

Als je WhatsApp echt optimaal wilt inzetten als notitieboekje, is het handig om het gesprek met jezelf vast te pinnen in het overzicht met chatgesprekken. Hiervoor moet je in de app eerst naar het beginscherm gaan. Zoek het gesprek met jezelf en houd je vinger gedrukt op dit gesprek totdat er bovenin icoontjes verschijnen. Selecteer de prikker bovenaan om de chat vast te prikken.

Pas op met foto’s en video’s

Ik maak zelf ook gebruik van deze methode om snelle notities of handige links op te slaan. Ik zou je echter wel aanraden om mooie foto’s en video’s niet via dezelfde methodes op te slaan. WhatsApp past compressie toe op foto’s die je in een chat plaatst, waardoor de kwaliteit van een afbeelding naar beneden gaat. Het is dus handiger dat je de foto opslaat in een foto-app of in de cloud.