Datagedreven content

Wat is de LinkedIn Creatormodus?

LinkedIn Creator Mode

LinkedIn heeft een nieuwe functie gelanceerd voor creators (Creator Mode), waardoor mensen worden aangemoedigd om jou te volgen. In dit artikel leg ik uit wat de Creatormodus van LinkedIn inhoudt en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

Wat houdt de Creatormodus precies in?

De LinkedIn Creatormodus is een recente toevoeging van LinkedIn voor gebruikers om een eigen community op te kunnen bouwen. In plaats van je werkervaring komt nu de content die je hebt gepubliceerd centraal te staan.

Daarnaast worden andere gebruikers gestimuleerd om jou te volgen. De knop ‘Connectie maken’ op je profiel wordt vervangen door ‘Volgen’ en je volgersaantal wordt getoond in je biografie.

Ook kun je enkele onderwerpen in je intro tonen waar je veel over schrijft.

Wat zijn de voordelen van de Creatormodus?

Het grootste voordeel van de Creatormodus is dat het gemakkelijker wordt om je volgersaantal te laten groeien. De stap om iemand te volgen is nou eenmaal kleiner dan het maken van een connectie. Doordat er nu een grote ‘Volgen’-knop op je profiel zichtbaar wordt, is het gemakkelijker om meer volgers aan je te binden.

Voor degene die connecties spaart voelt dit misschien als een nadeel. LinkedIn richt zich echter steeds meer op content, waardoor het hebben van volgers steeds belangrijker zal worden.

Het tweede voordeel is dat je een grote podium krijgt voor je content. Op dit moment speelt werkervaring een belangrijke rol op profielpagina’s, maar voor creators krijg je de mogelijkheid om enkele posts uit te lichten. Voor het grotere publiek is dit interessanter, omdat je waarschijnlijk vaker content deelt dan dat je van baan verandert.

LinkedIn Creator Mode-stappen

 

Hoe activeer je de Creatormodus?

Je kunt de LinkedIn Creator Mode als volgt activeren:

  1. Ga naar LinkedIn en open je eigen profiel door bovenin bij je profielfoto op Ik te klikken en daarna op Profiel weergeven
  2. Scroll op je profielpagina naar Uw statistieken. Klik op Cratormodus
  3. Volg het stappenplan en daarmee activeer je de Creatormodus

De Creatormodus wordt geleidelijk uitgerold en is daardoor misschien nu nog niet voor jou beschikbaar. Als alternatief kun je op LinkedIn creators testen of je al toegang hebt. Klik daar rechtsboven op Turn on Creator Mode. Volg daarna het stappenplan.

LinkedIn in de achtervolging

LinkedIn wordt door sommigen nog steeds vooral gezien als plek voor het online plaatsen van je cv. Door de jaren heen is het platform juist meer en meer een zakelijk antwoord geworden voor sociale platformen als Facebook en Twitter.

Naast het plaatsen van je cv en het delen van updates heeft LinkedIn ook mogelijkheden voor Stories, livestreams en nieuwsbrieven. In de nabije toekomst gaat LinkedIn daar ook nog een Clubhouse-alternatief aan toevoegen. Overigens is elk social platform bezig met een Clubhouse-kloon, zo lanceerde Twitter afgelopen maand Twitter Spaces.