Overig, Ventoux

Een tocht van bijna 300 kilometer voor het goede doel – Ventoux #5

Saksentocht 2019

Op sportief gebied leg ik de lat hoog: ik ga op 18 mei een tocht maken van 283,3 kilometer. Van Lauwersoog naar Enschede. Een enorme uitdaging en daarom heb ik jou hulp nodig!

Ik houd ervan om mijzelf op sportief gebied uit te dagen. Zo heb ik tweemaal de Elfstedentocht gefietst (235 kilometer) en ben ik in 2015 in vijf dagen naar Berlijn gefietst (ruim 600 kilometer). In juni ga ik de Mont Ventoux beklimmen vanwege de sportieve uitdaging en om geld in te zamelen om het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten te versnellen. Voor dit laatste bedenken we (mijn broer Rindert en ik) ludieke acties zoals de verkoop van stroopwafels en nu dus een monstertocht van bijna 300 kilometer! Zo’n lange rit heb ik nog nooit gefietst.

Saksentocht – de route

Saksentocht route

De Saksentocht brengt ons op zaterdag 18 mei van Lauwersoog in het uiterste noorden naar Enschede. De route van bijna 300 kilometer lengte brengt ons via Groningen, Assen, Emmen, Coevorden, Hardenberg, Tubbergen naar Enschede. Zie de route hierboven of bekijk de gedetailleerde Saksentocht-route op Strava.

Saksentocht – in het kort

  • Datum: 18 mei 2019
  • Starttijd: 04:30 uur (Lauwersoog)
  • Geschatte eindtijd: 19:00 (Enschede)
  • Totale afstand: 283,3 kilometer
  • Gemiddelde snelheid: 25 kilometer/uur (max)
  • Route: Bekijk op Strava
  • Website: Saksentocht.nl

Jouw hulp is nodig!

Ik ga deze sportieve uitdaging aan met mijn broer Rindert, maar zonder jouw hulp gaat het niet lukken! Om van de Saksentocht een succes te maken zijn we op zoek naar sportievelingen, sponsoren, fotografen, vervoer en verzorging!

Sportievelingen – Wil je samen met ons de sportieve uitdaging aan gaan? Fiets dan met ons mee! Het is ook mogelijk om samen te starten, maar dat je niet de volledige route meefietst.

Sponsoren – Wil je de tocht financieel steunen? Wij zoeken bedrijven of mensen die lunch of ruststop willen sponsoren. Je krijgt hierbij een vermelding op onze speciale website Saksentocht.nl

Fotografen – We willen onze monstertocht graag voor altijd vastleggen op de gevoelige plaat! Ben jij de fotograaf die we zoeken?

Vervoer – Na een enkele reis van 283,3 kilometer op de fiets, willen we graag met de auto weer teruggebracht worden naar Buitenpost. Uiteraard moeten ook onze fietsen mee terug.

Verzorging – Elke vijftig kilometer (eens per twee uur) willen we graag een stop maken. Kun jij voor verzorging (eten en drinken) langs de route zorgen?

Ik heb ontzettend zin in deze ultieme sportieve uitdaging en ik hoop dat ik op jouw hulp kan rekenen!

Andere artikelen