Overig, Ventoux

Koop een stroopwafel, stop energiestofwisselingsziekten – Ventoux #4

Koop een stroopwafel, stop energiestofwisselingsziekten – Ventoux #4

Zin in een heerlijke stroopwafel en tegelijkertijd het goede doel sponsoren? In juni ga ik de Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Daarom verkoop ik stroopwafels, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat.

Stroopwafels

Samen met mijn broer Rindert (RoadtoMontVentoux.nl) heb ik een paar honderd pakken heerlijke stroopwafels gekocht. Ze zijn met natuurlijke ingrediënten bereid, zonder kunstmatige kleur-, geur- en conserveringsstoffen. We hebben de stroopwafels ingekocht bij Fundraise.nl, die ze speciaal voor ons vers heeft gebakken.

Eén pak stroopwafels kost 2,50 euro. Deze prijs is als volgt opgebouwd: de inkoopprijs is 1,30 euro, de rest (1,20 euro) gaat naar het goede doel. Als je vijf pakken koopt, krijg je één pak gratis: vijf pakken voor tien euro.

Wil je één of meerdere pakken stroopwafels? Stuur mij een bericht via social media of via het contactformulier. Ik ga dan proberen de pakken bij je te bezorgen of je kan ze natuurlijk bij mij ophalen! Wil je me wel sponsoren maar geen stroopwafels kopen? Ga voor meer informatie naar mijn sponsorpagina.

Stofwisselingsziekte

Ik wil met deze actie geld inzamelen om het onderzoek naar een medicijn tegen de energiestofwisselingsziekte te versnellen en de levenskwaliteit van kinderen met deze ziekte te verbeteren. Vijftig procent van de kinderen met deze ziekte overlijdt voor hun tiende verjaardag, zeventig procent van de kinderen wordt nooit volwassen.

Elke weken worden één à twee kinderen geboren met deze ziekte. Vijftig meter lopen geeft deze kinderen het gevoel dat ze een marathon hebben gerend. Ze zijn totaal uitgeput. Ook organen die veel energie verbruiken worden door deze ziekte aangetast, denk aan de hersenen, het hart en de lever. Op dit moment is er geen behandeling voor energiestofwisselingsziekten.

Meer weten of mij sponsoren?

Wil je meer weten over energiestofwisselingsziekten, de stichting Join4Energy of de stroopwafelactie? Neem dan contact met mij op.

Je kunt mij sponsoren door stroopwafels te bestellen of door mijn sponsorpagina te bezoeken en een bedrag over te maken. Heel erg bedankt voor je steun!

(foto: Rindert Zijlstra/RoadtoMontVentoux.nl)

 

 

 

 

 

 

Training afgelopen 2 weken (11 t/m 24 februari)

Op 15 juni ga ik dus de Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor Join4Energy. Om bovenop de berg te komen, is er wel een stevige voorbereiding nodig, dit heb ik de afgelopen twee weken gedaan:

Week 7 – 11 t/m 17 februari

Deze week heb ik twee spinninglessen gevolgd en 87 kilometer buitengefietst.

 • Spinningles CycleMasters – Haute-Saône – 23 minuten
 • Spinningles CycleMasters – Discesa – 23 minuten
 • Racefietsrit – 46,17 kilometer (24,1 km/u)
  Hilversum – Loenen aan de Vecht – Breukelen – Hollandsche Rading – Hilversum
 • Racefietsrit – 40,9 kilometer (25,4 km/u)
  Hilversum – Soest – Soesterberg – Hollandsche Rading – Hilversum

Week 8 – 18 t/m 24 februari

Helaas geen spinningles deze week, maar wel meer dan 120 kilometer op de racefiets!

 • Racefietsrit – 81,34 kilometer (24,2 km/u)
  Buitenpost – Anjum – Lauwersoog – Kloosterburen – Zoutkamp – Buitenpost
 • Racefietsrit – 40,19 kilometer (25,2 km/u)
  Buitenpost – Driezum – Feanwâlden – Burgum – Buitenpost

Klik hier om mij te sponsoren voor de Mont Ventoux-challenge 2019

Bekijk het overzicht met blogs over mijn voorbereiding op de Mont Ventoux