Overig, Ventoux

Het is bijna zover: ik ga de Mont Ventoux beklimmen

Switt4Energy team 2019 voor Mont Ventoux-challenge

Dit weekend vertrek ik naar Frankrijk omdat ik volgende week de Mont Ventoux ga beklimmen op mijn racefiets. Het doel is om geld in te zamelen voor kinderen met een energiestofwisselingziekte. Voordat ik vertrek, eerst nog een kleine terugblik op de voorbereiding.

Klik hier om mij te sponsoren voor de Mont Ventoux-challenge 2019

1500 kilometer als voorbereiding op de Mont Ventoux

Hoe train je in Nederland voor een beklimming als de Mont Ventoux? Het is een vraag die ik vaak heb gehad. Ik heb geprobeerd om in mijn voorbereiding zoveel mogelijk hoogtemeters te maken, maar vooral ook om veel kilometers te maken. Ik heb tussen 24 februari en vandaag 33 keer buiten gefietst en in totaal meer dan 1500 kilometer gefietst.

Een tocht van meer dan 200 kilometer

Saksentocht route

De meest opvallende fietstocht in de voorbereiding is de Saksentocht. Samen met mijn broer Rindert was het doel om 283 kilometer te fietsen: vanaf Lauwersoog naar Enschede. Onderweg hebben ook een vriend van mij (Cor) en mijn vader een stuk meegefiest.

Om half vijf ’s ochtends stapten we op de fiets in Lauwersoog. Het was nog donker, maar gelukkig was het lekker mild weer. Helaas heb ik het niet volgehouden tot Enschede, maar met meer dan 200 kilometer heb ik toch een prestatie neergezet om trots op te zijn. Rindert heeft het trouwens wel gehaald.

Binnen trainen

Naast mijn training in de buitenlucht heb ik half februari een spinningfiets gekocht om binnen te trainen. Hierdoor was het weer geen excuus om een training over te slaan. Sinds februari heb ik ongeveer elke week drie keer gefietst. Hoe vaker ik buiten fietste, hoe minder vaak ik op de spinningfiets stapte, maar het is een handig alternatief gebleken.

Spinningfiets gekocht

Aanpassing van mijn levensstijl

Los van de training, heeft de voorbereiding ook op andere vlakken impact gehad op mijn leven. Zo heb ik sinds half januari geen alcohol meer gedronken en heb ik ook mijn voedingspatroon aangepast. Bovendien heb ik veel meer structuur aan mijn leven toe moeten voegen om alsnog voldoende slaap en rust te krijgen.

Ben ik er klaar voor?

Om eerlijk te zijn kijk ik letterlijk en figuurlijk als een berg tegen de Mont Ventoux op. Zoals je hier boven kan lezen heb ik volop getraind, maar achteraf is het altijd de vraag of het voldoende is. Ik laat het volgende week lekker over mij heenkomen en ik ga uiteraard mijn uiterste best doen om de top te halen.

Ik kan echter nog wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Daarom wil ik je vragen om mij te sponsoren. Ook al is het in je ogen maar een klein bedrag, de opbrengst is volledig voor het goede doel (Join4Energy). Alvast bedankt!

 

Klik hier om mij te sponsoren voor de Mont Ventoux-challenge 2019