Overig, Ventoux

Saksentocht: een monsterrit van 283 kilometer!

Saksentocht route

Komende zaterdag is het tijd voor de Saksentocht: samen met mijn broer Rindert ga ik van Lauwersoog naar Enschede fietsen. Met deze monsterrit van 283 kilometer willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor Join4Energy. Op dit moment zijn we hard bezig met de laatste voorbereidingen van de tocht.

» Help mee, sponsor deze monstertocht

Voorbereiding op de Saksentocht

Ik houd ervan om mijzelf sportief uit te dagen. Toch is een fietstocht van 283 kilometer niet zo maar iets wat je doet. In de afgelopen maanden heb ik mijzelf zo goed mogelijk voorbereid door ruim duizend kilometer buiten te fietsen. Ik heb ook nog de nodige uren binnen op een spinningfiets doorgebracht. Daarnaast heb ik afgelopen week mijn fiets door de fietsenmaker laten nakijken. De nodige onderdelen zijn vervangen en ik kon het verschil afgelopen weekend tijdens een testrit goed merken.

De route van de Saksentocht

De Saksentocht (meer op Saksentocht.nl) neemt ons komende zaterdag van Lauwersoog, bij de Waddenzee, naar het glooiende landschap rondom Enschede. We starten om 04:30 uur. Het idee is elke vijftig kilometer te stoppen, en elke honderd kilometer een langere stop.

Onderweg rijden we dwars door de stad Groningen, om daarna via het Nationaal Landschap Drentsche Aa met de Hondsrug, Borger en Emmen in Twente uit te komen. We fietsen van het noorden naar het zuiden (oosten), dus hopelijk is de wind ons gunstig gezind.

Op de hoogte blijven?

Tijdens de tocht zullen we ons best doen om de voortgang van de tocht te delen op social media. Je kunt Rindert volgen via Road to Mont Ventoux op Twitter of Instagram. Je kunt mij op de sociale kanalen volgen via @tjitzenl: Twitter of Instagram.

Meefietsen of sponsoren?

Wil je zaterdag (een deel) meefietsen? Laat het weten via het contactformulier (of social media).

Je kunt ons ook helpen door ons te sponsoren. De opbrengst gaat volledig naar Join4Energy. Voor de Saksentocht hebben we een speciale sponsorpagina opgezet. Klik hier om ons te sponsoren voor de Saksentocht.

Meer informatie over de Saksentocht-actie