Tech

Facebook krijgt stille modus en gratis variant Google Stadia – Recap #5

Google Stadia

Facebook geeft gebruikers met een stille modus meer controle over het krijgen van berichten, Google Stadia heeft eindelijk een gratis variant en Sony toont voor het eerst de PlayStation 5-controller. Je leest het in de tech recap van deze week.

Facebook krijgt stille modus

Mocht je de Facebook-app nog op je telefoon hebben, dan krijg binnenkort de mogelijkheid om minder vaak verleid te worden om de app te openen. Met de Quiet Mode worden namelijk de meeste pushmeldingen onderbroken. Als je de app opent zal wel een herinnering zichtbaar zijn dat je deze modus hebt ingeschakeld. Facebook wil met deze toevoeging ervoor zorgen dat gebruikers meer controle krijgen over hun werk-privé-balans, met name in een tijd dat veel mensen moeten thuiswerken vanwege de coronacrisis.

Als je een iPhone hebt krijg je de Quiet Mode waarschijnlijk bij de volgende app-update, Android-gebruikers kunnen pas vanaf mei aan de slag. De Quiet Mode kun je activeren via ‘Instellingen en Privacy’ en tik daarna op ‘Je tijd op Facebook’.

Versturen van Instagram-DM’s nu ook op desktop

Instagram rolt van deze week de mogelijkheid uit om privéberichten te versturen in de desktopvariant. Het zat er al wel een tijdje aan te komen dat deze functionaliteit naar de desktop komt. Wat mij betreft een welkome toevoeging, nu nog de Analytics-functies naar de desktop en de Instagram-experience is compleet.

Google lanceert gratis variant Stadia

Op mijn blog schreef ik al meerdere keren over Google Stadia en vanaf nu kun je deze gamedienst van Google gratis uitproberen. De zoekgigant heeft deze week namelijk de gratis variant van de gamestreamingdienst uitgebracht. Wie zich nu aanmeldt, krijgt bovendien gratis een Pro-abonnement voor twee maanden. Hierdoor krijg je tijdelijk ook negen gratis tot je beschikking, waaronder GRID, Destiny 2 en de eerste Stadia-exclusive, GYLT.

Sony onthult PlayStation 5-controller

Ik blijf nog even in de gamehoek; Sony heeft namelijk deze week de nieuwe PlayStation 5-controller onthuld, genaamd DualSense. Los van het nieuwe uiterlijk, is de controller ook qua functionaliteit aangepakt. Zo heeft de controller geen trilfunctie meer, maar haptische feedback. Waardoor je het verschil tussen een explosie en een steentje beter gaat voelen. De controller heeft USB-C, de Share-button is vervangen door een Create-knop, en de DualSense heeft een ingebouwde microfoon.

Sony PlayStation 5-controller, DualSense

En verder in het technieuws…