Overig

What’s in my bag?

What

Je sleept er elke dag mee rond, maar wat zit er nou precies in je tas? In dit artikel laat ik zien welke spullen ik elke (werk)dag met mij meeneem. 

Voor mijn werk heb ik een MacBook Pro in bruikleen. Aangezien deze laptop twee usb-c-poorten en een 3,5 millimeter audioingang heeft, ontkom je niet aan een dongel. Op kantoor gebruik ik een Deltaco usb-hub waarbij ik usb-c omzet naar vier usb-poorten. Als online redacteur bij een televisieprogramma is een goede koptelefoon bovendien een must omdat je live videofragmenten aan het knippen bent.

What's in my bag? 2018

 1. Björn Borg-rugtas | Deze tas gaat inmiddels al een paar jaar mee. Hij is lekker compact, maar er kan ook genoeg spul in om een midweekje op vakantie te gaan. De tas is verdeeld in drie compartimenten, waarbij je ook nog vakjes hebt voor je laptop of voor kleine accessoires. De tas is simpel, maar effectief.
 2. Sony WH-1000XM3-koptelefoon | Deze koptelefoon is misschien wel mijn favoriete techaankoop van 2018.  Het apparaat levert geweldig geluid en de noise cancelling is indrukwekkend. Ik heb ook een recensie geschreven over de WH-1000XM3, dus ik ga er niet meer woorden aan vuil maken.
 3. Sony MDR-ZX770BN-koptelefoon | Deze koptelefoon gaat al iets langer mee en ik wissel hem af met de WH-1000XM3-koptelefoon. Het is een goede koptelefoon, maar op geen enkel gebied zo indrukwekkend als zijn jongere broertje.
 4. MacBook-oplader (usb-c) | Op de foto valt waarschijnlijk op dat ik bijna geen kabeltjes in mijn tas heb zitten. De reden hiervoor is simpel: ik kan bijna al mijn apparaten opladen met één kabel. Mijn MacBook-oplader gebruik ik voor mijn laptop, koptelefoon (WH-1000XM3) en ook voor mijn telefoon (OnePlus 5T). Leve usb-c!
 5. MacBook Pro (13-inch, 2017) | De laptop die ik gebruik heb ik in bruikleen van mijn werk. De MacBook heeft een 2,3 GHz Intel Core i5-processor, 8 gigabyte werkgeheugen en een Intel Iris Plus Graphics 640-videokaart (1536 MB). De laptop is snel genoeg om video’s mee te werken en door zijn kleine formaat ideaal om mee te slepen. De laptop heeft slechts twee usb-c poorten, dat is in het begin wel enorm wennen.
 6. Usb‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter-dongel | Helaas zijn nog niet al mijn apparaten met usb-c of draadloos, waardoor ik niet ontkom aan dongle life. De dongel die ik gebruik heeft een hdmi-, usb-a- en usb-c-poort.
 7. Microfiber schoonmaakdoekje | Dit schoonmaakdoekje is niet het meest spectaculair, maar wel onmisbaar. Op de één of andere manier heb ik binnen no time mijn hele laptopscherm onder de vingerafdrukken en kan ik dat met dit doekje herstellen.
 8. Logitech draadloze muis M235  (2nd gen) | Deze muis is eigenlijk een backup-apparaat. Op kantoor heb ik een bedrade muis liggen, terwijl ik thuis vooral gebruik maak van het touch pad. Voordeel van de M235-muis is dat hij erg klein is en daardoor ook lekker licht.
 9. SanDisk Cruzer Switch-geheugenstick (32 gigabyte) | De meeste bestanden die ik gebruik staan lokaal op mijn laptop of in de cloud. In sommige gevallen is het prettig om fysiek data over te zetten van de ene naar de andere computer. In het verleden had ik altijd een harde schijf mee in te tas, maar eigenlijk is een 32 gigabyte-geheugenstick meer dan genoeg.
 10. Fitbit-oplaadkabel | Het enige apparaat dat ik niet kan opladen met mijn MacBook-oplader is mijn Fitbit Charge 2. Vandaar dat ik nog een losse oplaadkabel in mijn tas meedraag.
 11. Fitbit Charge 2 | Mijn luxe stappenteller zit in principe niet in mijn tas, maar draag ik dag- en nacht om mijn pols. Ideaal om jezelf te motiveren om meer te bewegen, bij te houden hoe je slaapt en ook wat je hartslag is.

OnePlus 5T

Eén apparaat ontbreekt op bovenstaande foto en dat is mijn smartphone. Sinds december vorig jaar gebruik ik een OnePlus 5T-telefoon als daily driver. OnePlus heeft als voordeel dat het high-end-smartphones levert met een enigszins betaalbaar prijskaartje. Bovendien kan ik de telefoon helemaal naar wens inrichten, omdat OnePlus bovenop Android nog wat extra mogelijkheden geeft om te tweaken. Vorige week is de beta van Android 9 uitgekomen voor de OnePlus 5T, dus die ben ik nu volop aan het testen.