Blog  »  CES, Tech

Technieuws week 1: Dunste televisiescherm op CES 2017

Het nieuwe jaar wordt traditiegetrouw begonnen met de grootste consumer electronics-beurs ter wereld: de CES. Tijdens de show laten de grootste elektronicabedrijven zien wat ze (de komende jaren) in huis hebben. Een overzicht van enkele bijzondere aankondigingen.

Nieuwe televisiescherm LG slechts 2,57 millimeter dik

Een televisiescherm dat zo dun is dat de audiospeakers los moeten worden geleverd. LG heeft op de CES haar Signature 4K OLED W onthuld. Een 4K HDR OLED-televisie met een dikte van slechts 2,57 millimeter.  Het schermdiagonaal is 65 inch en de televisie weegt minder dan acht kilogram. Ook zal er een 77 inch-variant verschijnen.

Een prijs heeft LG nog niet bekend gemaakt, maar de verwachting is dat het Zuid-Koreaanse bedrijf de hoofdprijs zal vragen. De televisie wordt geleverd met een Dolby Atmos soundbar voor het geluid.

Bron: The Verge (EN)

Sony komt met tv waarbij geluid uit het scherm komt

Niet alleen LG laat zien dat de televisie nog niet uit is ontwikkeld. Sony heeft tijdens de CES de XBR-A1E Bravia aangekondigd. Een OLED-tv met HDR, Dolby Vision en een 4K-resolutie. Tot zover niets bijzonders.

De nieuwe televisie van Sony heeft ergens geen aparte speakers, maar het geluid komt uit het scherm. De zogenaamde Accoustic Surface zou voor een betere beleving moeten zorgen. Het zorgt in ieder geval voor een televisie dat bijna volledig uit scherm bestaat.

Bron: Numrush

Razer kondigt laptop aan met drie schermen

Werken op meerdere schermen is met een laptop vaak behoorlijk lastig. Thuis of op het kantoor lukt het meestal wel, maar onderweg is het beeldoppervlakte beperkt. En om nou een los scherm mee te nemen..

Razer heeft op de CES een nieuwe concept laten zien: een laptop met drie volwaardige 17,3 inch-schermen met 4K-resolutie. De gehele laptop is, ondanks de extra schermen, slechts 38 millimeter dik en weegt 5,4 kilogram.

Bron: Tweakers.net

Slimme assistent Amazon alom vertegenwoordigd op CES

Apple heeft Siri, Microsoft heeft Cortana en ook Google heeft zijn eigen slimme assistent. Maar op dit moment lijkt Amazon met Alexa het succesvolst. Amazon zette de deuren open voor andere bedrijven om gebruik te maken van de slimme assistenten en op de CES is daarvan het resultaat te zien. Onder andere LG, Ford, Volkswagen en Huawei maken gebruik in hun producten van Alexa. Techsite The Verge heeft een overzicht op haar site staan van de producten met Alexa op de beursvloer.

Bron: The Verge (EN)

Honda komt met zelfbalancerende motor

Tweewielers hebben één nadeel: je moet ze in balans houden. Daar denkt Honda echter anders over. Tijdens de Consumer Electronics Show heeft het bedrijf een motor getoond die rechtop blijft staan, zowel met als zonder bestuurder. Maar de Honda is daarnaast zelfrijdend. Wil je liever het echte motor-gevoel? De motor kan switchen tussen de balance mode en een regular mode.

Bron: Honda / YouTube