Blog  »  Tech

Spotify test TikTok-achtige video-feed om nieuwe muziek te ontdekken

Spotify

Spotify test een nieuwe functionaliteit in de iOS-app waarin gebruikers nieuwe muziek kunnen ontdekken. Op het Discover-tabblad krijg je een soort van TikTok-feed te zien, waarbij je verticaal kunt scrollen door korte muziekvideo’s.

Korte, verticale muziekvideo’s

Op Twitter heeft ontwikkelaar Chris Messina (de bedenker van de hashtag!) een screenshot en een schermopname gedeeld van het Discover-tabblad. De interface van Discover doet denken aan TikTok (of Instagram’s kopie Instagram Reel). Hierbij zie je korte verticale video’s en kun je omhoog swipen voor de volgende video. Zie onderstaande tweets:

Muziek ontdekken via Spotify

Discover lijkt een functionaliteit te worden die je moet helpen om nieuwe muziek te ontdekken. Begeleid met een korte muziekvideo hoor je muziek die je mogelijk interessant vindt. Deze muziek kun je met een druk op de knop toevoegen aan je eigen playlist.

Spotify lijkt voor de beelden in de Discover-feed gebruik te maken van haar eigen Canvas-functionaliteit. Hiermee worden liedjes voorzien van korte geanimeerde beelden, zodat je geen statische foto’s hebt van een artiest of albumcover.

Spotify TikTok-achtige feed

Bèta-functionaliteit

Spotify bevestigt dat ze de Discover-functionaliteit aan het testen zijn, maar treedt verder niet in details. Het bedrijf experimenteert regelmatig met nieuwe functionaliteiten in haar bèta-omgevingen. Soms zie je deze functionaliteiten (of delen ervan) terug in de praktijk, maar regelmatig voeren ze ook puur een test om van te leren.

Ongeveer exact een jaar geleden experimenteerde Spotify ook al met een Stories-achtige functionaliteit. Die functionaliteit is uiteindelijk een vroegtijdige dood gestorven.