Tech

Review: Sennheiser BT T100 bluetooth audiozender

Sennheiser BT T100

Hoe kun je televisiekijken met een bluetooth koptelefoon zonder dat er een kabel aan te pas komt? Ik maak hiervoor sinds kort gebruik van de Sennheiser BT T100 bluetooth audiozender. In dit artikel lees je of dit apparaat een goede keuze voor jou is.

Eerder schreef ik een artikel over hoe je televisie kunt kijken met een (bluetooth) koptelefoon. Naar aanleiding van dat artikel kreeg ik de vraag voor welke oplossing ik zelf heb gekozen. Ik heb verschillende alternatieven uitgeprobeerd, maar sinds een tijdje maak ik gebruik van de Sennheiser BT T100. Met deze bluetooth audiozender kan ik op een afstandje luisteren naar twee verschillende audiobronnen.

Sennheiser BT T100 sluit je gemakkelijk aan

Het idee van de Sennheiser BT T100 is simpel. Het is een klein kastje dat je bijvoorbeeld op je televisie of computer kunt aansluiten. Via een 3,5mm audiojack-kabel of een optische kabel sluit je de audiozender op je apparaat aan. Daarna druk je de knop aan de voorkant even in, waardoor de Sennheiser BT T100 in de paring mode gaat. Als je datzelfde doet op je bluetooth koptelefoon, dan maken de apparaten verbinding met elkaar en kun je via bluetooth bijvoorbeeld televisiekijken. Ik heb de audiozender met verschillende koptelefoons en oordoppen verbonden en dat ging vrijwel elke keer moeiteloos.

Zoals gezegd heeft de Sennheiser BT T100 twee ingangen, zodat je je audiobron kan verbinden via een 3,5mm audiojack of optische kabel. Zelf heb ik op deze manier zowel mijn televisie als computer verbonden. Achterop de audiozender zit een schakelaar waarmee je analoog kunt switchen van audiokanaal. Het is hierbij wel handig dat de apparaten bij elkaar in de buurt staan of dat je één van de twee apparaten met een lange kabel verbindt aan het kastje.

Stabiele bluetooth-verbinding

Als ik thuis via mijn koptelefoon (Sony WH-1000Xm3, lees ook mijn review van dat apparaat) naar muziek luister, loop ik mijn hele appartement door. Hierbij heb ik geen last van verbindingsproblemen en de audio blijft zuiver binnenkomen. Nu heb ik niet het allergrootste huis, maar je kunt zeker tot tien meter afstand luisteren naar muziek.

Hoe synchroon loopt de audio?

Dan ten slotte misschien wel de belangrijkste vraag: hoe zit het met de audiovertraging? Niets is namelijk vervelender dan dat audio en geluid niet synchroon lopen als je televisie aan het kijken bent. Tot nu toe merk ik de audiovertraging amper. Vooral bij reguliere televisieprogramma’s loopt beeld en geluid gewoon synchroon zoals je wilt. Wel heb ik het idee dat er soms een kleine vertraging ontstaat bij sommige specifieke audio-codecs. De ontstane vertraging is echter minimaal, waardoor ik mij er al snel over heen kan zetten.

Verdict

De Sennheiser BT T100 bluetooth audiozender is met een prijs tussen de zeventig en tachtig euro niet de goedkoopste audiotransmitter, maar wat mij betreft is het apparaat de prijs meer dan waard. De audiozender is gemakkelijk in gebruik, je hebt de optie om twee audiobronnen toe te voegen, de bluetooth-verbinding is stabiel, een beeld en geluid loopt over het algemeen synchroon. Zoek je een goede oplossing om televisie te kijken met een bluetooth koptelefoon? Dan is deze audiozender een prima keuze om te overwegen.

De Sennheiser BT T100 is onder andere beschikbaar bij bol.com.