Blog  »  Datagedreven content

Nederlandse dashcambeelden populair in oktober 2021 op YouTube, Enzo Knol terug in trending

Populairste YouTube video

Het YouTube-kanaal Dutch Dashcam uploadt niet vaak video’s, maar elke video die wordt geüpload is een hit. Zo ook de compilatie die deze maand verscheen. In dit artikel zet ik de 10 populairste Nederlandstalige YouTube-video’s van oktober 2021 op een rijtje.

Nederlandse dashcam beelden: chaos op de weg

Door Russische dashcam-beelden weten we dat autorijden in Rusland levensgevaarlijk is, maar ook in Nederland gebeuren de meeste gekke dingen op de weg. Het kanaal Dutch Dashcam heeft in oktober een compilatie online gezet met Nederlandse dashcam-beelden en je valt echt letterlijk van de ene in de andere verbazing. Hoe hebben sommige mensen ooit een rijbewijs gekregen?

Met 2,1 miljoen weergaven is de dashcam-compilatie met afstand de populairste video uit oktober. De één-na-laatste video van Dutch Dashcam verscheen in januari en was met 2,5 miljoen weergaven ook een flinke hit.

Enzo Knol terug in trending

Vanaf april houd ik in een database bij welke video’s er in Nederland trending zijn. Dit zijn meestal video’s die voor een brede doelgroep geschikt zijn en in korte tijd veel weergaven genereren. Er was echter altijd één opvallende afwezige: Enzo Knol. Tot deze maand!

In oktober zijn er namelijk vier video’s van Enzo Knol in trending verschenen. Deze video’s presteren overigens niet opvallend beter dan andere video’s die hij dit jaar heeft geüpload. Het lijkt er dus op dat Enzo een periode lang geband is van de Nederlandse Trending-pagina en dat ze hem nu weer tonen.

Ook in de tien populairste video’s in oktober is hij nadrukkelijk aanwezig met drie goed bekeken vlogs. Hiermee neemt hij het stokje over van StukTV die vorige maand met vijf video’s in de toplijst stonden.

Top 10 populairste Nederlandstalige YouTube-video’s in oktober 2021

10.EnzoKnol: De jackpot gewonnen bij GameState (766.597)

YouTube video

 

9. StukTV: Autocoureur worden in 2 maanden | (On)mogelijk (773.031)

YouTube video

 

8. Glowmovies: Wij bouwen een mega eekhoornhuis (775.578)

YouTube video

 

6. AFC Ajax: Epische avond in Amsterdam 🔥🔥 | Highlights Ajax – Borussia Dortmund (784.774)

YouTube video

 

7. Ziggo Sport: Een magische avond in de arena 🤩🔮 | Ajax vs Dortmund (803.582)

YouTube video

 

5. EnzoKnol: Papa Enzo & mama Myron voor 1 dag (deel2) (849.887)

YouTube video

 

4. EnzoKnol: Escape room in de nieuwe woning!! (Halloween) (945.510)

YouTube video

 

3. TopNotch: Typhoon over zijn terugkeer naar het licht (994.899)

YouTube video

 

2. Glowmovies: Verstoppertje maar dan 100 uur voorbereiding (1.038.432)

YouTube video

 

1. Dutch Dashcam: Dashcam Nederland 2021 #2 (2.167.239)

YouTube video

 

Hoe is deze lijst samengesteld?

Ik heb voor deze bovenstaande top tien gekeken naar Nederlandstalige YouTube-video’s die in oktober 2021 zijn geüpload. Hierbij heb ik muziekvideo’s uitgesloten. Anderse hadden Snollebollekes (Non Stop Vol D’r Op, 862.997 weergaven) en Bilal Wahib (Ibiza, 789.542 weergaven) ook in de top tien gestaan. Ook advertenties, zoals deze van Samsung (1.038.432 weergaven) heb ik uitgesloten.

Meer over YouTube

Deze artikelen over YouTube vind je mogelijk ook interessant: