Tech

Kun je Instagram Stories downloaden?

Instagram Stories downloaden

Instagram Stories is een zeer populair onderdeel op Instagram, maar soms kan het ook vervelend zijn dat verhalen na 24 uur verdwijnen. In dit artikel leg ik uit hoe je de Instagram Stories van andere gebruikers kunt downloaden.

Niets is zo permanent als het internet, en dat blijkt ook maar weer met Instagram Stories. Je plaatst een verhaal en je denkt dat het 24 uur later is verdwenen, maar niets is minder waar. Je kunt Stories namelijk gemakkelijk downloaden. Dit geldt vooral voor verhalen die je plaatst op een openbaar profiel. Als je je profiel afschermt of als je gebruik maakt van de Beste Vrienden-functionaliteit, is de kans kleiner dat je foto’s of video’s kunnen worden opgeslagen. Als je helemaal niet wilt dat je Stories op het internet blijven bestaan, plaats dan je verhaal gewoon niet.

Bronbestanden van Instagram Stories

Doordat je Instagram ook in je webbrowser kunt gebruiken, kun je relatief simpel foto’s, video’s en Stories van het platform downloaden. In Instagram zul je niet snel een downloadknop zien bij berichten van andere gebruikers. Wel kun je in de broncode van de website duiken en hierdoor toegang krijgen tot de bronbestanden van geplaatste berichten en Stories.

De broncode doorspitten is niet voor iedereen even gemakkelijk, maar gelukkig zijn er ook tooltjes waarbij je enkel een gebruikersnaam van iemand hoeft in te vullen en daarna alle openbare berichten en Stories kunt downloaden.

Zo download je Instagram Stories

Op het internet staan diverse tooltjes waarmee je simpel Instagram-berichten en Instagram Stories kunt downloaden. Ik maak zelf gebruik vanĀ storiesig. Het voordeel van die tool is dat je het gewoon in de browser kunt gebruiken. Je hoeft ook niet in te loggen of iets te installeren.

YouTube video

 

  1. Bepaal bij welke gebruiker je de verhalen wilt downloaden. Onthoud de gebruikersnaam!
  2. Ga in je webbrowser (op je computer, tablet of mobiel) naar Storiesig.com
  3. Vul de gebruikersnaam in en tik op enter
  4. Je hebt nu de keuze uit de recente Stories of de Stories Highlights (de stories die niet na 24 uur verdwijnen). Klik op de bovenste optie om de recente Stories te bekijken
  5. Je ziet nu de Stories van de afgelopen 24 uur, klik bij het betreffende verhaal op Download om het verhaal op te slaan
  6. Je bent nu in het bezit van de geplaatste Instagram Story!

Let op: dat je Instagram Stories kunt downloaden, betekent overigens niet dat je de beelden vrij kunt gebruiken! Het bezitten van beelden, is iets anders dan het hebben van de rechten voor die beelden.

Andere artikelen