Games, Overig

Gamereview: Apex Legends Season 1 – Wild Frontier

Apex Legends Season 1 - Wild Frontier

Fortnite-concurrent Apex Legends heeft een sterke start gemaakt sinds de onverwachte release begin februari. Miljoenen mensen zijn het spel gaan spelen en de reviews zijn lovend. Vorige week is het eerste seizoen verschenen. Is het de moeite waard om een battle pass aan te schaffen?

Voor de mensen bij wie Apex Legends niet direct een belletje laat rinkelen. Apex Legends is een game (PlayStation 4, Xbox One en PC) waarbij tientallen spelers op een eiland landen. De bedoeling is om wapens en items te verzamelen en de tegenstanders neer te schieten. Je wint als jij en je team als enige overblijven. Het spel is een zogeheten battle royal-game, net zoals Fortnite: Battle Royale of PlayerUnknown’s Battlegrounds. In dit artikel ga ik puur in op seizoen één, mijn mening over het volledige spel kun je lezen in de Apex Legends-recensie.

Lees ook: Apex Legends: een betere versie van Fortnite?

YouTube video

 

Apex Legends Battle Pass

Apex Legends kun je gratis spelen, maar je hebt wel de optie om cosmetische verbeteringen aan te schaffen. Daarnaast brengt ontwikkelaar Respawn Entertainment elke paar maanden een nieuw seizoen uit. Om hieraan mee te kunnen doen moet je een battle pass aanschaffen, waarmee je toegang krijgt tot speciale upgrades (puur cosmetisch) die je kunt vrijspelen. De Apex Legends Seizoen 1 Battle Pass kost 950 Apex Coins. Je moet echter minimaal 1000 Apex Coins (9,99 euro) kopen.

Geeft de Apex Legends Battle Pass je toegang tot nieuwe personages?

Tegelijk met het nieuwe seizoen verscheen er ook een nieuw personage in Apex Legends: Octane. Dit nieuwe personage weet zich te onderscheiden doordat hij supersnel kan rennen en hij herstelt automatisch zijn gezondheid als hij niet aan het vechten is. Ik was zelf eerst in de veronderstelling dat je met Octane kon spelen als je de Battle Pass aanschafte. Dit is niet het geval. Om met Octane te kunnen spelen moet je voldoende in-game geld hebben verdiend of moet je eenmalig tien euro betalen. Er verschijnt trouwens dit seizoen waarschijnlijk nog een tweede nieuwe personage. Ik heb zelf Octane nog niet aangeschaft. Deels omdat iedereen momenteel met dit nieuwe personage wil spelen, anderzijds omdat ik Octane liever vrijspeel door in-game geld te verzamelen.

YouTube video

 

Wat heb je aan de Battle Pass?

Naast dat je met een Battle Pass de ontwikkelaar steunt om het spel door te ontwikkelen, heb je zelf ook wel degelijk iets aan de Battle Pass. In het spel zelf kun je al levelen door zoveel mogelijk experience points te verzamelen. Door te levelen speel je cosmetische uitdagingen vrij. In het begin stijgt je level vrij snel, dit gaat gedurende je een hoger level wordt steeds langzamer.

De Battle Pass voegt een extra systeem van levelen toe. Met alle experience points die je tijdens het seizoen verzamelt, kun je levelen op je Battle Pass. Bij elke level speel je items vrij. Meestal gaat dit om cosmetische items (nieuwe wapenskin, nieuwe kleding, een sticker voor op je profielpagina), maar bij sommige levels speel je in-game geld vrij. Dit geld kun je uiteindelijk weer gebruiken om nieuwe personages te kopen.

Apex Legends Season 1 – Wild Frontier: een tientje waard?

Het eerste seizoen van Apex Legends is een voorzichtige start. De Battle Pass brengt geen schokkende dingen met zich mee en zorgt vooral voor een extra beloningssysteem. Het is vooral leuk voor mensen die het spel al spelen, het zal niet direct nieuwe spelers over de streep trekken. Ik lees online allerlei geruchten dat er nog allemaal dingen verschijnen tijdens het eerste seizoen, dus ik ben heel benieuwd wat we nog gaan zien. Koop vooral een Battle Pass als je iets meer uitdagingen wilt in het spel en als je Respawn Entertainment wil ondersteunen om het spel verder te ontwikkelen. Verwacht alleen geen gouden bergen!