Blog  »  Overig

Met deze sneltoets kun je emoji selecteren in Windows 10 🚀

Emoji kiezen op Windows

Is er een gemakkelijke manier om emoji te typen in Windows 10? Jazeker, met ÊÊn simpele sneltoets kun je in elke willekeurige app op Windows 10 pictogrammen, emoticons en symbolen gebruiken. 😊

In het verleden deed ik altijd moeilijk als ik op Windows 10 een emoji aan een tekst wilde toevoegen: ik ging naar een website als emojipedia en zocht daar de gewenste pictogram op. Ik heb het mijzelf al die tijd echter veel te moeilijk gemaakt, want sinds 2017 is er gewoon een sneltoets waarmee je een emoji kunt selecteren.

Zo open je de Emoji Picker op Windows 10

Met ÊÊn van de volgende sneltoetsen tover je de Emoji Picker naar voren op Windows 10:

  • Windows-toets + komma (,)
  • Windows-toets + puntkomma (;)

Je kunt deze sneltoets in alle apps gebruiken. Hierbij klapt een overzicht met alle emoji open, zoals je kunt zien in de afbeelding boven dit artikel. Je kunt via hetzelfde menu ook emoticons of symbolen (zoals het copyright- of euro-teken) invoegen.

Hoe zoek je een specifieke emoji op?

Als je op zoek bent naar een specifieke pictogram, dan kun je deze ook gemakkelijk opzoeken via de sneltoets. Voer de sneltoets (Windows-toets + komma of puntkomma) in en typ daarna het woord wat je wilt zoeken. In de afbeelding hieronder ben ik op zoek naar een pictogram van een huis:

Emoji op Windows met huis

In het menu hierboven zie je drie verschillende huizen en daarna nog zeven verschillende huisdieren. Een supergemakkelijke manier om snel het juiste pictogram terug te vinden.

Wat is het verschil tussen emoji en emoticons?

De woorden emoji en emoticon worden regelmatig door elkaar gebruikt, maar toch zit er een belangrijk verschil tussen. De eerste is een pictogram (bijvoorbeeld een glimlach: 🙂), terwijl een emoticon een typografisch symbool is. De glimlach als emoticon is bijvoorbeeld :) of :-)

Ook interessant

Deze artikelen vind je mogelijk ook interessant: