Blog  »  Overig

Een roadtrip via Sillicon Valley

Golden Gate Bridge, San Francisco

Een prachtig begin van het nieuwe jaar! Anders kan ik mijn roadtrip van San Francisco naar Los Angeles niet omschrijven. Vanwege de consumentenelectronica-beurs CES (lees ook mijn artikel over CES) ga ik naar Las Vegas, maar ik besloot eerst nog een kleine roadtrip te maken.

Vorig jaar was ik al in Los Angeles en Las Vegas geweest, dit jaar wilde ik graag een stad toevoegen aan dit rijtje: San Francisco. Een stad die iedereen van naam bekend, met die bekende rode brug (Golden Gaten Bridge). San Francisco ligt in de Bay Area, een regio waarin ook Sillicon Valley ligt.

Vanuit Amsterdam ben ik eerst naar Chicago gevlogen (9 uur) en daarna door naar San Francisco (5 uur). Ik kwam ’s avonds aan in de stad die door Scott McKenzie wordt bezongen. Gelukkig had ik een huurauto en hotel (Rodeway Inn & Suites) geregeld. Ik sliep vlakbij de Stille Oceaan en dat was een heerlijke plek. Met de tram was ik binnen een uurtje aan de andere kant van het centrum en dus was alles goed te bereizen.

San Francisco

Tijdens mijn twee dagen in San Francisco viel het mij op hoe vriendelijk iedereen was. Mensen gaan gemakkelijk een praatje met je aan en als je er niet helemaal uitkomt met het openbaar vervoer krijg je ongevraagd hulp. Het openbaar vervoer is een aanrader in San Francisco, voor 2,75 dollar kun je twee uur onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Hiermee kom je bij de meeste bezienswaardigheden uit. Ik was gebonden aan mijn strakke tijdsschema, maar heb desondanks de meeste dingen die ik wilde zien kunnen bekijken. Als ik een dag extra had gehad was ik ook nog naar Alcatraz gegaan, maar dat zat er nu helaas niet in.

Sillicon Valley

Na twee nachten in San Francisco, zette ik koers richting Los Angeles. Ik wilde via de kust (Highway 1) langzaam naar het zuiden afzakken. Ik moest echter eerst nog even via Sillicon Valley, het centrum van de technologie. Ik heb een kijkje genomen bij de hoofdkantoren van Apple, Facebook en Google. Natuurlijk kon een foto van de Android-beelden niet ontbreken:

Android-beelden bij Google, Mountain View

Highway 1

Ik heb inmiddels een paar roadtrips gemaakt (soms met wat tegenslag), maar de roadtrip van San Francisco naar Los Angeles is wel echt een hoogtepunt. Via Highway 1 rijd je langs de kust langs door de meest waanzinnige natuurgebieden heen. Overal langs de route stoppen mensen om foto’s te maken. En terecht! Het is bijna onmogelijk om een saaie foto te maken langs Highway 1.

Highway 1

Bij Highway 1 denk je misschien aan vele rijbanen en hoge snelheden, maar dat is niet het geval. Uiteraard heb je de ‘normale’ stukken snelwegen, maar het grootste deel van de route zijn slingerwegen door de bergen, waarbij de ene baan naar het noorden en de andere baan naar het zuiden gaat. Mocht je ooit naar Californiรซ gaan, dan is een roadtrip langs Highway 1 een absoluteย must.