Blog  »  Tech

Clubhouse verwijderen: zo doe je dat

Clubhouse-logo

Heb je door de hype een Clubhouse-account aangemaakt en nu toch spijt (bijvoorbeeld vanwege de privacy-issues)? Het verwijderen van je Clubhouse-account is goed verstopt, maar in dit artikel leg ik uit hoe je Clubhouse verwijderen kunt.

Privacyproblemen

In mijn uitlegartikel over Clubhouse stipte ik het al even kort aan: een nadeel van de social audio-app is privacy. Als je de app downloadt en een account aanmaakt, vraagt Clubhouse om je contacten te verbinden met de app. Dat doen apps wel vaker, maar Clubhouse verzamelt ook data van jouw contacten. Als een contactpersoon later alsnog een account aanmaakt, is diegene niet anoniem voor Clubhouse. Het is overigens onduidelijk wat de dienst exact met deze data doet.

Privacy-experts zijn in ieder geval kritisch op de manier waarop Clubhouse omgaat met privacy en daarbij wordt de vraag gesteld of de app überhaupt wel AVG-proof is (GDPR).

Bij het instellen van de app kun je het delen van contacten wel overslaan, maar het wordt heel lastig gemaakt. Met bad design wordt het delen van je contacten sterk aanbevolen. Als je dit toch niet toestaat, krijg je daarna een scherm te zien waarin je alleen de optie ‘Toestaan’ ziet staan. Alleen door op het pijltje te klikken om terug te gaan, kun je voorkomen dat je contacten worden gedeeld.

Hoe kun je Clubhouse verwijderen?

De Clubhouse-app kun je gemakkelijk verwijderen van je mobiel, maar daarmee is niet jouw data bij Clubhouse verwijderd. Veel apps bieden je tegenwoordig een optie in de app om je account te verwijderen, maar deze vlieger gaat niet op voor Clubhouse. Met dit stappenplan kun je Clubhouse alsnog verwijderen:

  1. Ga in de app naar het menu
  2. Bij FAQ in de New Users Guide moet je klikken op Get in touch
  3. Vul het formulier in met onderwerp My Account and Profile
  4. Maak de keuze of je je account wilt deactiveren of verwijderen

Mocht dit niet werken dan moet je een e-mail sturen naar moederbedrijf Alpha Exploration Co. via support@alphaexplorationco.com. Hiervoor is het wel nodig dat je e-mailadres is gekoppeld aan je account (en is geverifieerd).