Blog  »  Tech

Boodschappen in 10 minuten: hoe snel en betrouwbaar zijn diensten als Flink of Gorillas?

Boodschappen doen via Flink

Stel je hebt onverwacht bezoek maar geen boodschappen in huis. Even snel naar de supermarkt is niet zo sociaal, maar wat is het alternatief? Gelukkig heb je tegenwoordig apps als Flink of Gorillas waarmee je binnen tien minuten boodschappen in huis hebt. Ik probeerde Flink uit om te kijken of ze daadwerkelijk zo snel zijn en hoe goed de service is.

Meten is weten: testen met Flink

Het is een rustige zaterdagavond en ik ga samen met een vriend thuis een film kijken. We hebben beide geen zin in om naar de supermarkt te gaan, maar een zakje chips is toch wel lekker bij de film. Een mooi moment om de flitsbezorging van Flink uit te proberen. Ze beloven om boodschappen binnen tien minuten bij je thuis te bezorgen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn.

Ik plaats de bestelling om 19:55 uur. Exact vijf minuten later gaat de bel. Mijn maat en ik kijken elkaar aan: nu al? Ik loop naar de deur en daar een bezorger met roze rugzak en in zijn hand een papieren tasje met mijn boodschappen erin. Bizar! Het kost mij al meer dan vijf minuten om naar de dichtstbijzijnde supermarkt te fietsen. Dit is een hele onwerkelijke beleving.

Is tien minuten haalbaar?

Om Flink goed te kunnen testen, besluit ik om de app op verschillende momenten in de dag te testen. Vroeg in de ochtend (Flink levert tussen 08:00 en 24:00 uur), op de middag of ’s avonds rond etenstijd. De ene keer duurt het zeven minuten, de andere keer negen, en dan weer vijf minuten. Ik merk geen groot verschil in wanneer ik een bestelling doen.

Slechts één keer lukt het Flink niet om de bestelling binnen tien minuten te bezorgen. Dat komt omdat een product niet op voorraad is. Vijf minuten nadat ik mijn bestelling doe, word ik gebeld. Een medewerker van Flink vertelt dat een product niet op voorraad is en dat ze ook niet echt een alternatief hebben. Ze kunnen mij het geld voor dit product terugbetalen en dan komt de bezorger de rest wel langsbrengen. Ik ga akkoord en uiteindelijk gaat dertien minuten na mijn oorspronkelijke bestelling alsnog de bel. Drie minuten later dan gepland, maar wel met een telefoontje tussendoor. Petje af hoor!

Hoe betrouwbaar zijn diensten als Flink of Gorillas?

Waar een gemiddelde maaltijdbezorger 30 tot 45 minuten nodig heeft om je van eten te voorzien, daar zijn diensten als Flink en Gorillas met een bezorging van tien minuten een stuk sneller. Gaat die snelheid ten koste van de kwaliteit?

In de bestellingen die ik heb gedaan, heb ik één keer een verkeerd product gekregen. Dit was een iets ander smaakje drinken dan ik had besteld, maar ik vond het geen probleem. Mocht je toch problemen hebben met de bezorging van Flink, dan kun je contact opnemen via WhatsApp.

Ik heb zelf contact opgenomen vanwege de terugbetaling van het product dat niet op voorraad was. Ik had dan wel een toezegging van de Flink-medewerker, maar ik zag het geannuleerde product wel gewoon in mijn bestelhistorie staan, en zag ook nergens in de app een melding van terugbetaling. Binnen tien minuten kreeg ik op WhatsApp een reactie en een bevestiging dat het geregeld zou worden. De volgende dag is het geld teruggestort op mijn rekening.

De nette bezorging en de snelle klantenservice stemmen mij positief over de betrouwbaarheid van Flink.

Hoe duur is flitsbezorging ten opzichte van de ‘normale’ supermarkt?

Bij Albert Heijn en Jumbo moet je je boodschappen vaak ver van te voren bestellen als je ze thuis bezorgd wil hebben. Bij Flink en Gorillas worden boodschappen direct bezorgd. Wat voor kosten zitten hier aan vast?

Bij Flink zijn de prijzen van producten redelijk vergelijkbaar met die van de traditionele supermarkt. Er is geen minimale bestelbedrag, maar je moet wel 1,80 euro betalen per bestelling die je doet.

Flitsbezorgdiensten kunnen de prijzen relatief laaghouden door een beperkter assortiment, maar vooral doordat ze geen winkelpand hebben. In plaats daarvan hebben ze strategische magazijnen in binnensteden, waar medewerkers de boodschappen snel bij elkaar kunnen zoeken. De flitsbedrijven zijn momenteel verliesmakend en hopen winst te maken als ze voldoende klandizie hebben. Vanwege concurrentie willen de bezorgdiensten overigens niet laten zien hoe hun panden er van binnen uitzien.

YouTube video

 

Waar bezorgen flitsdiensten?

Op dit moment kun je flitsdiensten als Flink of Gorillas alleen in de Randstad of grote steden gebruiken. Het aanbod verschilt wel per dienst. Ik woon zelf in Hilversum en daar kan ik wel bestellen bij Flink, maar bijvoorbeeld niet bij Gorillas.

Ideaal als je onverwacht visite hebt

Mijn test met Flink is heel positief verlopen. Betekent dit echter dat ik al mijn boodschappen in de toekomst door een flitsbezorger laat thuisbrengen? Nee dat niet. Dit komt deels doordat het assortiment beperkter is dan de reguliere supermarkt, maar ook omdat een bezoek aan de supermarkt maar een kleine moeite is.

Dat betekent overigens niet dat ik de dienst niet meer zal gebruiken. Het lijkt mij ideaal als je onverwacht bezoek krijgt en dat je de visite dan toch op een lekker hapje of drankje kan trakteren, zonder dat je de deur uit hoeft. Een hoop gemak voor een klein bedrag!

> Wil je Flink uitproberen? Klik hier om de gratis app te downloaden <