Technieuws week 33: Pokémon Go overlast
Door de Olympische Spelen geen tijd gehad om het tech nieuws te checken? Geen probleem, ik heb het belangrijkste nieuws van de afgelopen week op een rijtje gezet.
Maatregelen door overlast Pokémon Go
De grootste hype van deze zomer, Pokémon Go, zorgt er niet alleen voor dat tieners en twintigers massaal buiten gaan spelen, het zorgt ook voor overlast. In het spel moeten gebruikers virtuele monsters vangen door met hun smartphone naar een bepaalde locatie te reizen.
In het Belgische gehucht Lillo (33 inwoners) schijnen soms duizenden spelers ’s avonds langs te komen omdat er veel zeldzame Pokémon in de buurt schijnen te zitten. Het gehucht wil daarom een avondklok introduceren zodat er na een bepaalde tijd geen Pokémon Go meer mag worden gespeeld, maar de gemeente Antwerpen steekt daar een stokje voor.
In Nederland riep de Kijkduin zich eerder uit tot Pokémon-hoofdstad van Nederland en onderstreepte dit door een paal te plaatsen met hierop een Pikachu. Inmiddels zijn ze iets minder enthousiast over het spel door de massale drukte en dus heeft de gemeente Den Haag de maker van het spel (Niantic) gevraagd om minder Pokémon in de buurt van Kijkduin te stoppen. Met name ’s avonds zien ze liever niemand het natuurgebied in duiken om de virtuele Pokémon te vangen. Niantic heeft nog niet gereageerd op het verzoek.
Facebook ontwikkelt een gamesplatform voor de pc
Facebook gaat de concurrentie aan met Valve’s gameplatform Steam. Samen met gamesbedrijf Unity komt de social media gigant namelijk met een zelfstandig gamesplatform voor de pc.
Via het platform kunnen uitgevers games aanbieden voor iOS, Android en voor de PC. Voor de mobiele platformen zal het vooral gaan om simpele, casual games zoals die nu al op Facebook te vinden zijn. Voor de pc worden ook zwaardere games ondersteund.
Nederlanders kiezen steeds vaker voor sim-only-abonnement
Uit onderzoek van onderzoeksbureau Telecompaper blijkt dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor een sim-only-abonnement in plaats van een abonnement met een toestel. In de afgelopen drie jaar is het aantal gebruikers op sim-only gestegen van 24 procent tot 36 procent.
Het zijn vooral prepaid-gebruikers die overstappen van een prepaid-pakket naar een sim-only-abonnement. Het aantal Nederland met een abonnement met toestel is in de afgelopen drie jaar met drie procentpunt afgenomen.