Overig

Transfernieuws: ik ga aan de slag bij AVROTROS

AVROTROS-gebouw

Nadat RTL Late Night met Twan Huys begin deze maand plotseling stopte, had ik ineens een maand vakantie. Komende maandag begin ik aan mijn nieuwe baan: ik ga aan de slag als growth hacker bij AVROTROS.

Zeven maanden geleden begon ik aan mijn avontuur bij RTL Late Night. Een nieuw programma, een nieuwe presentator een nieuwe groep collega’s. Vooraf was al bekend dat het een achtbaan zou worden: het kon een succes worden of falen. Helaas gebeurde het tweede. De kijkcijfers vielen tegen, waardoor RTL begin maart van het ene op het andere moment de stekker uit het programma haalde. Het abrupte einde was een verrassing.

Voor mij was het extra gek: een paar dagen voor het uiteindelijke einde van het programma had ik mijn ontslag ingediend. Ondanks de enerverende werkomgeving en de leuke collega’s, kon ik voor mijzelf niet de uitdaging vinden die ik zocht en dus besloot ik een nieuw avontuur aan te gaan.

Per 1 april (en dat is geen grap) keer ik terug bij AVROTROS, maar wel in een andere rol. In het verleden werkte ik als technisch webredacteur voor Radar, Opgelicht?! en Zorg.nu, vanaf maandag ga ik organisatiebreed aan de slag als growth hacker. In die rol ga ik mij bezig houden met experimentgedreven marketing. Het doel daarbij is het verbeteren van de online positie van AVROTROS-programma’s. Hoe kan een online platform meer mensen bereiken en beter voorzien in de behoeften van de bezoeker? Op basis van experimenten test ik wat wel en wat niet werkt. De rol van data is hierbij cruciaal: meten is weten. Naast data-analyse is bij growth hacking kennis van marketing, content, webdesign en webdevelopment cruciaal.

Ik ga vier dagen per week werken, zodat ik daarnaast genoeg tijd overhoud voor andere projecten. Uiteraard blijf ik gewoon bloggen op Tjitze.nl en schuif ik nog steeds wekelijks aan bij het NPO Radio 1-nachtprogramma Focus om te vertellen over de laatste ontwikkelingen op techgebied.

Maandag begint een leuk nieuw hoofdstuk in mijn carrière: ik heb er zin in!