Films en series, Games, Overig

Deze films en games kijk ik naar uit in 2019

Last of Us 2

Welke films en games kijk ik naar uit in 2019? In elke categorie zet ik een paar titels in het spotlicht. Toch lijken er zoveel gave titels uit te komen, dat 2019 een prima jaar wordt voor de bioscoop of om thuis op de bank te zitten.

Films

2019 belooft een uitstekende filmjaar te worden. Een greep uit de aankomende films: live-actionfilms als The Lion King, Dumbo, Alladin en Mulan, superheldenfilms als Avengers 4, Captain Marvel, Wonder Woman 2, X-Men: Dark Phoenix en Joker, een hoop nieuwe animatiefilms (Frozen 2, Shrek 5, Toy Story 4) een nieuwe James Bond-film, een nieuwe Quentin Tarantino-film, Star Wars: Episode IX, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw, Godzilla: King of the Monsters, It: Chapter 2, John Wick 3: Parabellum en Men in Black: International.

Star Wars: Episode IX

Dit jaar komt het laatste deel van de nieuwe Star Wars-trilogie uit. De regie is weer in handen van J.J. Abrams die met The Force Awakens een prachtige Star Wars-film wist neer te zetten. Na het enigszins tegenvallende Solo (2018) is het tijd voor een nieuw succes. Hoewel de film niet het einde van de serie zal betekenen, is het wel de afronding van een belangrijke hoofdstuk van Star Wars.

The Lion King

25 jaar na de originele The Lion King-film is het tijd voor een remake. Dit keer geen animatiefilm maar een een live action film. Voor velen staat de originele film in het lijstje van favoriete films of is het in ieder geval een film waar met veel nostalgie naar wordt gekeken. Verwacht met de nieuwe film geen spannend nieuw verhaal, maar de trailer van The Lion King (2019) ziet er in ieder geval geweldig uit.

Avengers: End Game

Het succes van de Avengers-filmreeks is ongekend, maar in 2019 komt er met de vierde film een einde aan de Avengers-reeks. Avengers: Infinity Wars zorgde in 2018 met een enorm open einde voor hoge verwachtingen voor Avengers 4. Gaat de film de verwachtingen goed maken en weet de film alle losse eindjes aan elkaar vast te knopen? Avengers: End Game is niet het einde van de Marvel-films, maar wel de afsluiting van een belangrijk hoofdstuk. Beetje in dezelfde categorie als Star Wars: Episode IX dus.

Once Upon a Time in Hollywood

De nieuwe film van Quentin Tarantino. Once Upon a Time in Hollywood is de tiende film van Tarantino na Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), Kill Bill 1 en 2 (2003/2004), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (2009), Django Unchained (2012) en The Hateful Eight (2015). De nieuwe film gaat zich afspelen in 1969 en gaat over een acteur en stuntman die namen proberen te maken in Los Angeles. Ook de cast liegt er niet om met namen als Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie en Al Pacino.

Games

Ook op gamegebied zal er niet te klagen zijn in 2019. Het is bij games alleen altijd de vraag of de games ook echt dit jaar gaan uitkomen, of dat we toch tot 2020 moeten gaan wachten. Ik heb er drie uitgelicht:

The Last of Us: Part 2

Oorspronkelijk zou Last of Us 2 in 2018 al uitkomen, maar helaas werd het spel uitgesteld. De verwachtingen zijn extreem hoog bij dit spel, omdat het eerste The Last Of Us één van de beste games is die ooit is uitgebracht. Het tweede deel speelt zich een aantal jaren af na het verhaal van Joel en Ellie. In deel één van Ellie nog een kleine meid, in deel twee is zij het enig speelbare personage.

Anthem

Anthem valt een beetje in de categorie The Division en Destiny 2. In een MMO-wereld moet je met een groep spelers opdrachten uitvoeren en eindbazen verslaan. Het spel speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin mensen zich buiten alleen kunnen voortbewegen in gigantische robotpakken of voertuigen.Meest bizarre aan Anthem is de reusachtige wereld die vol zit met stormen, gemuteerde wezens en monsters. Het spel richt zich vooral op coöperatief gamen.

Age of Empires IV

Eén van mijn alltime favorites krijgt waarschijnlijk in 2019 een vervolg. Ik heb het over het strategische spel Age of Empires IV. Microsoft toonde in 2017 de eerste beelden van de nieuwe Age of Empires-game en dus is het in 2019 tijd voor een release. Toch is het al een lange tijd stil rondom het spel. Age of Empires III speelde zich af tijdens de periode 1500 tot ongeveer 1860 en dus is de verwachting dat Age of Empires IV gaat over de moderne tijd. Ik ben heel benieuwd hoe het spel hier invulling aan gaat geven, omdat de eerste drie delen zo enorm op de historie rusten. Age of Empires III verscheen in 2005, maar sindsdien bracht Microsoft nog wel remakes van Age of Empires I en Age of Empires II uit.

Andere artikelen