Overig

Mijn Top 2000-stemmen van 2019

Mijn Top 2000-stemmen voor 2019

Hoewel ik bij een radio- en televisieomroep werk, moet ik bekennen dat ik zelf bijna nooit lineair naar radio of televisie luister of kijk. Met uitzondering van de laatste paar dagen van het jaar. Dan luister ik al jaren naar de Top 2000, en traditiegetrouw stem ik zelf ook altijd mee op mijn favorieten.

Tijdens mijn opleiding journalistiek kreeg ik bij het schrijven de tip ‘kill your darlings‘, omdat de ruimte in een uitzending of krant slechts beperkt is. Een waarheid waar ik bij het stemmen op de Top 2000 altijd mee wordt geconfronteerd, omdat je op slechts 35 nummers mag stemmen. Dit lijkt een heleboel, maar als je eenmaal bezig bent kun je gemakkelijk het veelvoudige van dit aantal indienen.

Vandaag exact een jaar geleden stemde ik ook op de Top 2000 van NPO Radio 2. Mijn 35 keuzes van 2018 kun je hier bekijken. De 35 nummers waar ik dit jaar op heb gestemd in alfabetische volgorde:

 • Avicii ft. Aloe Blacc – Wake Me Up
 • Band of Horses – The Funeral
 • Billy Joel – Piano Man
 • Bob Dylan – Don’t Think Twice It’s All Right
 • Boudewijn de Groot – Jimmy
 • Buddy Holly – Peggy Sue
 • Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderful Days
 • The Clash – I Fought The Law
 • Creedence Clearwater Revival – Bad Moon Rising
 • Deep Purple – Child In Time
 • Dire Straits – Romeo And Juliet
 • Eminem – Lose Youself
 • Elvis Presley – In The Ghetto
 • First Aid Kit – Master Pretender
 • Flogging Molly – Drunken Lullabies
 • Green Day – Good Riddance (Time Of Your Life)
 • Johnny Cash – Solitary Man
 • Linkin Park – In The End
 • Lou Reed – Walk On The Wild Side
 • The Lumineers – Stubborn Love
 • MGMT – Kids
 • Of Monsters And Men – Little Talks
 • Neil Young – Heart Of Gold
 • The Offspring – Why Don’t You Get A Job?
 • Otis Redding – (Sittin’ On) The Dock Of The Bay
 • Pixies – Where Is My Mind?
 • The Proclaimers – I’m Gonna Be (500 Miles)
 • Roy Orbison – In Dreams
 • The Police – Walking On The Moon
 • Sia – Cheap Thrills
 • Simon & Garfunkel – El Condor Pasa (If I Could)
 • Tracy Chapman – Talkin’ Bout A Revolution
 • Vampire Weekend – Holiday
 • Weezer – Island In The Sun
 • The Who – Baba O’Riley