Productiviteit

Pocket: de ideale dienst voor het later lezen van online artikelen

Pocket: de ideale dienst voor het later lezen van online artikelen

Pocket is een dienst waar je vast al eens van hebt gehoord. Het idee is simpel: tijdens het surfen kom je een leuk artikel tegen, maar je hebt geen tijd om het lezen. Je slaat het artikel op in Pocket zodat je het op een later moment kunt lezen.

Ik maak zelf inmiddels al een paar jaren gebruik van Pocket en ik vind het ideaal. Vooral als je net als ik een kantoorbaan hebt, kom je tijdens werktijd een hoop dingen tegen die interessant zijn, maar die niet werk gerelateerd zijn. Met Pocket kan ik die artikelen later als ik tijd heb rustig even lezen.

Vroeger sloeg ik interessante artikelen waar ik geen tijd voor had op in de favorieten in mijn webbrowser. Dat werkt ook redelijk, maar vooral als je verschillende devices gebruikt werk het soms omslachtig. Bovendien moet je alle gelezen artikelen handig verwijderen in je browser. Met Pocket gaat dat een stuk gemakkelijk. Ik maak zelf daarbij gebruik van de Pocket-plugin in Chrome. Als je een interessant artikel tegenkomt, klik je op het Pocket-icoontje rechtsboven en het artikel wordt automatisch opgeslagen in je leeslijst.

Opgeslagen artikelen lezen

De opslagen artikelen kun je in je browser lezen, maar er is ook een Pocket-app. Deze app kun je helemaal naar eigen wens instellen. Wil je bijvoorbeeld dat je eerst de nieuwste of de oudste artikelen tegenkomt? En welk lettertype en lettergrootte vind jij handig? Wil je een witte achtergrond of een zwarte tekst voor de leesbaarheid?

Pocket probeert je het artikelĀ  met zo weinig mogelijk afleiding aan te bieden. Je krijgt dus het artikel te zien met de plaatjes die in de tekst staan, maar niet de advertenties of alle drukke meldingen op de site. Als je een artikel hebt gelezen, verdwijnt deze uit je leeslijst (je kunt hem nog terugvinden in je archief).

Luisteren naar artikelen

Sinds een tijdje zit er ook een voorleesfunctie in Pocket. Hierdoor veranderen je artikelen in een soort van luisterboeken. Ideaal als je elke dag een flink stuk moet reizen met de auto of het openbaar vervoer. In het Engels werkt deze functie erg goed. In het Nederlands klinkt de stem heel robotachtig, maar het is nog steeds heel functioneel.

Pocket: een must-have

Pocket is een echte aanrader! Je kunt gratis gebruikmaken van de app en het bespaart je een hoop tijd. Je hoeft niet langer interessante artikelen te missen of werktijd te voldoen. Gewoon de artikelen opslaan en dan op een later moment er rustig voor gaan zitten.

Pocket: Android | iPhone (iOS)

Andere artikelen