Films en series, Overig

Dit zijn mijn favoriete tv-series van 2018

The Haunting of Hill House

Lijstjestijd! Wat is mijn favoriete tv-serie van 2018? Ik heb in dit overzicht gekozen voor een serie die in 2018 is uitgekomen

De favoriet: The Haunting of Hill House (2018)

YouTube video

 

Mijn favoriete serie van 2018 is The Haunting of Hill House. Deze Netflix-serie kruipt onder je huid en laat niet meer los. De spanning in de serie is enorm subtiel, waardoor je door wilt blijven kijken. Je probeert echter in te houden, maar omdat het kijken ervoor zorgt dat een onbehagelijk gevoel je bekruipt. Een heerlijke spannende serie, prima om een paar vakantiedagen of een weekend binnen te blijven.

> Lees de volledige recensie over The Haunting of Hill House

Deze series uit 2018 heb ik ook gekeken:

Terwijl ik dit artikel schrijf, valt het mij op dat ik dit jaar alleen aan nieuwe Netflix-series ben begonnen.

The End of the F**king World (2018)

YouTube video

 

De korte serie The End of the F**king World was de verrassing van het jaar. Een serie waar ik van tevoren weinig van heb gehoord, maar waar ik ook weinig mensen in mijn omgeving over hebt gehoord. Onterecht! In de serie lopen twee tieners van huis en beleven ze een bizar avontuur. Het verhaal is heel donker, de humor gitzwart. De afleveringen duren slechts twintig minuten, waardoor deze serie binnen no time uit hebt gekeken.

Maniac (2018)

YouTube video

 

In mijn recensie noem ik Maniac een achtbaan van emoties. De miniserie duikt tegelijkertijd in het heden en het verleden en het verhaal is een flipperkast van genres en stylen. In tien afleveringen krijg je een serie voorgeschoteld, waar andere makers minimaal het dubbel aantal afleveringen voor nodig hadden gehad. Het had wel een stukje minder krankzinnig gekund, maar dat neemt niet weg dat de serie een aanrader is.

> Lees de volledige recensie over Maniac

Disenchantment (2018)

YouTube video

 

De schrijver Matt Groening, bekend van The Simpsons en Futurama, heeft een nieuwe animatieserie gemaakt: Disenchantment. De serie draait om een paar buitenbeentjes die leven in een wereld met een middeleeuwse setting vol magie. De serie is een stuk droger en bloederiger dan The Simpsons of Futurama.De serie is fantastisch getekend, maar komt qua niveau nog niet in de buurt van het mythische The Simpsons.

> Lees de volledige recensie over Disenchantment

Final Space (2018)

YouTube video

 

Nog een animatieserie die ik dit jaar heb gekeken: Final Space. De serie over de knullige Gary die als gevangene leeft in een ruimteschip. Zijn groene ruimtevriend Mooncake blijkt een superwapen te zijn die planeten kan verstrooien. Hoewel de serie zeker vermakelijk is, weet het zich op geen enkel vlak te onderscheiden.

> Lees de volledige recensie Final Space

 

Deze series ben ik mee verder gegaan / heb ik opnieuw gekeken:

Ten slotte heb ik nog een aantal series op een rijtje gekeken waarvan ik dit jaar het nieuwe seizoen heb gekeken, maar ook oudere series waar ik aan ben begonnen (Rick and Morty) of series die ik opnieuw heb gekeken (The Newsroom).

 • Prison Break (2005)
  Sinds kort staat het vijfde seizoen ook op Netflix, die heb ik nu eindelijk volledig gekeken. Prison Break staat hoog in mijn lijstje favoriete series aller tijden, maar het nieuwe seizoen kan niet tippen aan het geweldige eerste seizoen.
 • Westworld (2018)
  Na het prachtige en spectaculaire eerste seizoen in 2016, moesten we anderhalf jaar wachten op het nieuwe seizoen. Gelukkig was het de moeite waard! Westworld is mijn favoriete nog lopende serie.
 • The Newsroom (2012)
  Doordat ik nu Ziggo Movies & Series heb, kan ik eindelijk Hbo-series kijken. Ik had ooit al een beginnetje gemaakt aan The Newsroom, maar ik heb hem nu eindelijk volledig kunnen kijken (drie seizoenen). Een serie over het werkveld waarin je actief bent is altijd leuk om te kijken. Bovendien is The Newsroom een erg sterke serie.
 • Rick and Morty (2013)
  Ik had veel positieve verhalen gehoord over deze Netflix-productie, maar nadat ik één aflevering had gezien vond ik er niks aan en voelde de serie vooral onsmakelijk. Morty die samen met zijn vieze opa Rick de ruimte verkent. Vooral het constante geboer van vulgaire Rick werkte mij op de zenuwen. Ik besloot later de serie een tweede kans te geven, en met succes! Na twee afleveringen begon ik de donkere humor en creativiteit te waarderen.
 • Orange Is the New Black (2013)
  Dit jaar kwam alweer het zesde seizoen uit van deze serie. Ik heb weinig series gezien met zo’n diverse cast als Orange Is The New Black. Voor mijn gevoel was het verhaal na dit seizoen rond, maar er is een zevende seizoen aangekondigd.
 • House of Cards (2013)
  House of Cards was ooit de reden dat ik met Netflix ben begonnen. De serie was ijzersterk en zorgde ervoor dat het begrip bingewatchen inburgerde. Vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag is het zesde seizoen zonder hoofdrolspeler Kevin Spacey en dat merk je helaas. De ooit fantastische serie gaat als een nachtkaars uit.
 • Ozark (2017)
  Over deze Netflix-serie heb ik in mijn omgeving weinig gehoord en dat is onterecht. Ozark lijkt een beetje op Breaking Bad: in beide series gaat een saaie familieman de criminaliteit in. Ozark is een fijne, duistere thrillerserie met een subtiele toevoeging van droge humor. Het tweede seizoen dat dit jaar uitkwam is een stuk bloederiger en duisterder dan het eerste seizoen.

Andere artikelen