Films en series, Overig

Dit zijn mijn favoriete films van 2018

Favoriete film: Ready Player One

2018 was een heerlijk jaar voor blockbusters. Black Panther, Avengers: Infinity War, Deadpool 2, Ready Player One, Incredibles 2, Mission Impossible: Fallout, Tom Raider, Solo: A Star Wars Story en Jurassic World: Fallen Kingdom. Zo maar een greep uit de films. In dit artikel vijf van mijn favoriete films uit 2018 (in willekeurige volgorde).

A Quiet Place (2018)

YouTube video

A Quiet Place is een film over een wereld waarin het maken van geluid dodelijk kan zijn. De wereld is namelijk overspoeld door dodelijke beesten die heel gevoelig voor geluid zijn. Het concept zorgt voor een enorme spannende film. Elk klein geluid kan namelijk dodelijk zijn en dus bij elk klein geluid hoop je dat het goed komt. Tot het einde van de film blijf je op het puntje van je stoel zitten. Een spannende aanrader!

> Lees de volledige recensie over A Quiet Place

Ready Player One (2018)

YouTube video

Toen ik in februari in een monsterfile (25 uur stilgestaan) kwam te staan heb ik het boek Ready Player One gelezen. In maart verscheen de gelijknamige film. Het verhaal van Ready Player One speelt zich af in 2045, waar een groot deel van de wereldbevolking in armoede leeft. Mensen proberen de ellende te ontvluchten in de online game OASIS. Met miljarden spelers is het niet zomaar een spel, maar een wereld waarin je rijk kunt worden. Ik vond het een heerlijk verhaal, met veel verwijzingen naar games, films en muziek.

Molly’s Game

YouTube video

 

Molly Bloom was ooit een talentvolle skister, maar ongeluk zorgde ervoor dat haar carrière op jonge leeftijd al voorbij is. Ze laat het er niet bij zitten en gooit het over een andere boeg: ze gaat zich richten op de pokerwereld. Al snel heeft ze een illegaal gokimperium opgebouwd en ze doet er alles aan om haar macht te behouden. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Gelijksoortige rollen in films liggen in films meestal bij mannen, maar de sterke vertolking Jessica Chastain zorgt voor een frisse wind. Ik heb mij prima vermaakt met deze film en vond het fijn dat de regisseur ondanks de lastige morele keuzes in de film, geen waarde-oordeel geeft in de film.

Avengers: Infinity War (2018)

YouTube video

 

Avengers: Infinity War kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. In deze Marvel-film komen achttien losse films samen voor een eindstrijd. Het is geen absolute must om alle Marvel-films gezien te hebben voordat je aan Infinity War begint, maar het helpt je wel beter om het verhaal te begrijpen. In de film zit namelijk zo volgestouwd, dat het soms lastig is om alle personages scherp te krijgen. Gelukkig is er één gezamenlijke vijand: Thanos. De film ziet er episch uit en je moet echt even bijkomen als de film voorbij is. Wel is het jammer dat de film met een enorm open einde eindigt. Avengers 4 verschijnt in 2019.

Annihilation (2018)

YouTube video

 

Een verrassende keuze: Annihilation verscheen niet in de bioscoop, maar rechtstreeks op Netflix. De film is de tweede film van regisseur Alex Garland (eerder: Ex Machina). De film speelt zich af in en rondom een vuurtoren. Vlakbij de toren is een meteoriet ingeslagen die zorgt voor de Shimmer, een mysterieus gebied. Wat er precies in het gebied gebeurt weet niemand. Iedereen die het gebied ingaat, komt niet meer terug. Lena gaat samen met drie soldaten en een psycholoog de Shimmer in. Kunnen zij achterhalen wat er een aan de hand is? De film zorgt voor een ongemakkelijk gevoel, omdat er constant iets ernstigs kan gebeuren. Annihilation is een film waar je je hoofd goed bij moet houden, maar ook eentje die er prachtig uitziet. Zeker een aanrader, maar ga er wel even goed voor zitten!

Andere artikelen