Banana Phone: bellen met een banaan

Soms kom je online een gadget tegen waar je direct door gefascineerd bent. Ik had dat toen ik de Banana Phone tegenkwam op Instagram. Bellen met een banaan; ik heb vaak genoeg gedaan alsof, maar met deze gadget wordt fictie realiteit. Is de Banana Phone een leuk cadeau voor de feestdagen of een verjaardag?

Waarschijnlijk zijn er in Nederland bijna geen gezinnen waar de grap niet is uitgehaald. Net doen alsof je wordt gebeld en dan een banaan geven aan een gezinslid met de boodschap ‘Het is voor jou’. Met de Banana Phone kun je deze grap ook uithalen, met als grote verschil: je kunt daadwerkelijk bellen met deze telefoon.

Verbonden via bluetooth

De bananentelefoon is geen telefoon waar je een simkaartje in kan stoppen, maar een bluetooth-accessoire voor smartphones. Net als een koptelefoon verbind je de gadget draadloos met je telefoon en daarna kun je inkomende telefoontjes opnemen met de banaan. De banaan heeft drie knoppen: volume omhoog, volume omlaag en nog een multifunctionele knop.

Als je twee keer klikt op de multifunctionele knop, kun je je spraakassistent (Google Assistent of Siri) een spraakopdracht geven. Hiermee kun je dus ook mensen bellen of je smarthome mee bedienen. Zelf gebruik ik de bluetooth-banaan regelmatig als ik bezoek heb om mijn verlichting met een spraakopdracht aan te zetten. De reactie die je krijgt is onbetaalbaar!

Verrast door de Banana Phone

 Voor het NPO Radio 1-nachtprogramma Focus nam ik de Banana Phone mee voor een test naar de studio. Presentator Jacob de Vries wist niet wat hij zag toen ik de bananentelefoon uit mijn tas toverde. Bekijk een impressie in de video hieronder (lang leve de slaperige blik 😉) of luister het gesprek terug via NPORadio1.nl.

Talk more, smile more, save gorillas

Het idee achter de Banana Phone is ontstaan bij drie Amerikaanse vrienden. Met het motto ‘neem het leven iets minder serieus’ bedachten ze een Indiegogo-project. Het idee is dat je met de bananentelefoon niet zo lang naar een scherm blijft staren. Praat meer en lach meer. Bovendien gaat twee project van de jaarlijkse verkopen van de gadget naar de Gorilla Conservation.

Banana Phone: gimmick of daadwerkelijk nuttig?

De Banana Phone doet het goed als grap op feestjes, maar is het verder een nuttige gadget? De bluetooth-accessoire in de vorm van een banaan doet wat hij moet doen. Verbinden met je telefoon is simpel en het bellen werkt ook nog daadwerkelijk (zolang je binnen vijf meter van je telefoon blijft). Het grootste nadeel van de gadget is echter het geluid. Je bent zelf minder goed hoorbaar dan als je belt via je telefoon. Maar het is vooral het schelle geluid uit de Banana Phone zelf dat mij irriteerde. Even kort bellen gaat prima, maar bij lange gesprekken ga je echt pijn aan je oor krijgen.

Het bedrijf werkt inmiddels aan een tweede versie van de bananentelefoon. Hopelijk wordt de audio in die nieuwe versie verbeterd, want de Banana Phone is an sich een hilarische gadget.

De Banana Phone kost 40 dollar en kun je bestellen via Amazon.

Deel dit artikel: