Blog  »  Tech

Twitter test CoTweets-functie om samen een tweet te kunnen plaatsen

Twitter CoTweet

Twitter test sinds deze week een nieuwe functionaliteit genaamd CoTweets. Met CoTweets kunnen twee accounts samen een tweet plaatsen, waarvan ze ook beide de afzender van zijn.

De nieuwe functionaliteit is slechts voor een selecte groep gebruikers beschikbaar en ook voor een beperkte tijd. Dit laat Twitter weten tegenover The Verge. De nieuwe functionaliteit is bedoeld zodat bedrijven kunnen groeien en een nieuw publiek kan aanboren, en om samenwerkingen met andere accounts te versterken.

Hoe herken je CoTweets?

Je herkent een CoTweet doordat je bij een tweet de profielfoto’s van twee accounts ziet en daarbij ook de beide namen van de accounts. Een voorbeeld van een CoTweet zie je hier op Twitter.

Hoe maak je een CoTweet

Als je beschikking hebt over CoTweets, dan moet je voordat je een gezamenlijke tweet plaatst in gesprek met iemand met wie je samen iets wilt plaatsen. Eén van de twee auteurs creëert de CoTweet en nodigt het andere account uit. Pas als dit andere account de CoTweet-uitnodiging heeft aangenomen, wordt de tweet direct geplaatst op de profielpagina van beide accounts en is de tweet zichtbaar voor de volgers van beide accounts.

Instagram Collabs

Twitter is niet het eerste sociale platform dat op zo’n soort manier samenwerkingen wil ondersteunen. Vorig jaar lanceerde Instagram Collabs, waarmee een foto of video door twee accounts samen kan worden geplaatst.