Blog  »  Overig

TJ Update #1: Een nieuwe job, een nieuw avontuur

TJ Update #1: Een nieuwe job, een nieuw avontuur

Na een paar hectische weken is het tijd voor een korte recap. Deze maand heb ik afscheid genomen van mijn werk bij energieleverancier Essent om zo ruimte te maken voor een nieuw hoofdstuk: AVROTROS. Oh, en tussendoor heb ik ook nog een kleine roadtrip gemaakt!

Tot ziens Essent

“Wat doe je dan precies bij Essent, schrijf je teksten voor de website?”, het is een vraag die vaak aan mij is gesteld. Een content-liefhebber die zich volledig bezig houdt met automatiseringsmogelijkheden en het verzamelen en interpreteren van data. Het klinkt natuurlijk ook een beetje gek.

Het kantoor van Essent in Zwolle.

Toen ik in 2012 bij Essent ben begonnen was het de bedoeling dat ik er tijdelijk aan de slag zou gaan. Een mooie aanvulling op mijn freelance werkzaamheden als journalist, tekstschrijver en webdesigner. Maar tijdelijk werd wat langer. Ik raakte al snel thuis in de wonderlijke wereld van data, maar ik bleek er ook nog behoorlijk handig mee te zijn.

Overigens is content altijd aan mij blijven knagen. Ik ben actief blijven freelancen, maar heb door de jaren heen ook meerdere eigen projecten opgestart. Samen met een vriend runde ik in 2012/2013 de techwebsite Netwatcher.nl en daarnaast is er natuurlijk mijn eigen blog.

Hallo AVROTROS

Vanaf komende maandag ga ik aan de slag als technisch webredacteur voor televisieprogramma’s als Radar. Een prachtige functie waarin ik techniek en content mag combineren. Ik ga content schrijven, maar houd mij daarnaast bezig met brand engagement en allerlei technische dingetjes die spelen op een online redactie.

Het consumentenprogramma Radar (elke maandag 20:30 uur, NPO 1) is met anderhalf tot twee miljoen kijkers per aflevering natuurlijk geen onbekende in Nederland. De website RadarTV.nl is daarnaast voor velen een dagelijkse bron van consumentennieuws en een mooi platform om ervaringen over producten en bedrijven te delen.

De nieuwe job betekent voor mij een compleet nieuw avontuur. De mediawereld verandert de afgelopen jaren enorm, wat natuurlijk een hoop leuke uitdagingen oplevert.

Tegelijkertijd is het ook gek om na bijna vijf jaar het hoofdstuk Essent af te sluiten. Ik heb er een hele andere professionele kant van mijzelf leren kennen, veel ervaring opgedaan en leuke collega’s leren kennen. Maar het is nu de juiste tijd voor een volgende (en een hele mooie) stap in mijn carrière.

Roadtrip

De afgelopen week heb ik mijn dagen tussen de beide jobs in goed gebruikt door een kleine roadtrip te maken. Vanuit Zwolle ben ik in mijn eentje via Normandië afgedaald naar San-Sebastian in Noord-Spanje. Vanuit daar ben ik via Frankrijk en Duitsland weer teruggereden naar Nederland. Een prachtig avontuur waar ik binnenkort wat videobeelden van zal tonen.

De roadtrip heeft er voor gezorgd dat er de afgelopen twee weken geen nieuwe blog is verschenen, maar volgende week zal er weer gewoon een technieuwssamenvatting zijn!