Blog  »  Tech

GoPro Hero 4 Session: klein maar indrukwekkend

GoPro Hero Session 4

GoPro is de afgelopen jaren het synoniem voor de actiecamera geworden. Uiteraard komt dit voor een groot deel voort uit een enorm marketingsbudget, maar met een GoPro kun je nou eenmaal ook prachtige beelden schieten. Het bedrijf kondigde maandag de GoPro Hero 4 Session aan: kleiner, lichter, maar zeker niet minder dan zijn voorgangers.

Compactere versie

De Hero 4 Session is een compactere versie van de huidige Hero 4. De functionaliteit tussen beide camera’s is grotendeels hetzelfde, zij het dat de opnamekwaliteit bij de Session beperkt is tot 1080p op 60 frames per seconde (fps). Op een lagere framerate is het mogelijk om in 1440p te filmen, terwijl 720p tot 100fps ondersteund.

De Session biedt ook mogelijkheden om een timelapse-opname te maken, waarbij de interval tussen de beelden een halve seconde is. Naast de videomogelijkheden is de GoPro ook een 8 megapixel-fotocamera.

YouTube video

 

Minimalistische kubus

De GoPro Hero 4 Session is kubusvormig waarbij de afmetingen enorm minimaal zijn. De afmetingen van de Session is 3,81 kubieke centimeter, wat resulteert in een gewicht van 73 gram. Hiermee is hij vijftig procent kleiner dan andere Hero 4-camera’s en ook nog veertig procent lichter.

GoPro heeft haar nieuwste actioncamera een zeer minimalistisch design gegeven. Hierdoor kan het product simpel bediend worden door de enkele knop die op de bovenkant zit. Instellingen zoals resolutie of framerate kunnen worden aangepast door middel van de gratis GoPro-app (beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone). De camera ondersteunt zowel WiFi  als Bluetooth.

Batterijduur

De kleinste actioncamera van GoPro beschikt in tegenstelling tot zijn voorganger over een niet-uitneembare accu. De 3,23Wh capaciteit zou volgens GoPro genoeg moeten zijn om een uur en drie kwartier te kunnen filmen (1080p met 60 fps en WiFi/Bluetooth uitgeschakeld). De batterij is niet uitneembaar omdat de camera hierdoor zonder case (!) tot tien meter diepte waterdicht is.

Voor de opslag van beelden is een Micro SD-kaart benodigd met een maximale opslagcapaciteit van 64 gigabyte. Voor het geluid heeft de Session twee aparte microfoons (voor- en achterkant).

GoPro heeft voor de Session enkele speciale accessoires ontwikkeld zoals de Ball Joint Buckle waardoor je uit bijna elke hoek kan filmen, zonder de camera los te koppelen. Overigens is de camera ook compatibel met accessoires ontwikkelt voor de andere GoPro Hero 4-camera’s.

Verwachting

Met de Hero 4 Session brengt GoPro een nog kleinere action camera op de markt, waarmee het zelfs mogelijk is om de camera te monteren onder een skateboard. Qua formaat en design is het een prachtig toestel geworden, het is alleen nog even afwachten of accuduur lang genoeg is om een verwisselbare accu niet te gaan missen.

De GoPro Hero 4 Session is vanaf 12 juli beschikbaar voor een adviesprijs van 430 euro.